Archive - Date

Collected lists

Valåsen og Litlåsen i Sunndal

Date:
28.02.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
7.3km

Map    

Svarthaugen

Date:
27.02.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.1km

Map    

Skamfjellet

Date:
26.02.2023
Distance:
9.1km

Etter Vorafjellet lot jeg bilen stå der den stod og akte på skia så langt det gikk på veien nordover før jeg bar dem et kort stykke opp til bommen til Jøldalen. Der tok jeg på fellene og labbet i vei i terrenget mot Skamfjellet. Mens den første turen ble mye lettere enn forventet, ble denne adskillig tyngre. Snøen var våt, tung og dyp, og fellene klabbet så det ble dobbel brems. Framdriften var elendig da jeg måtte stoppe og banke av skia for hver 10. meter innimellom. Men det var uaktuelt å gå fiskebein i den dype snøen, så jeg klabbet videre. Måtte stoppe så ofte at jeg ble kald i den økende vinden. Desto gladere for å nå toppen der det blåste kraftig og regnet litt. Fin utsikt her også det jeg kunne se for skydekket. Returen gikk lettere, og da jeg kom tilbake til >>>

Map    

Vorafjellet

Date:
26.02.2023
Distance:
10.5km

Parkerte der Voraløypa starter. Var heldig og kom til nykjørt skitrase. Fulgte denne til Roggogjerdsvora der jeg tok av i et gammelt preppa spor opp til et par små buer, og jammen var jeg så heldig at noen hadde tråkket løype videre i løssnøen også. Løypa hadde imidlertid blåst igjen da jeg kom høyere, men da hadde jeg toppryggen i sikte. Litt knotete siste biten pga. enorme snøfonner og skavler. Litt redusert utsikt pga. skyer, men så vidt omkring. Ned igjen gikk det radig.

Map    

Svarthaugen

Date:
24.02.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.1km

I dag hadde jeg bilen pakket og klar til å dra på helgetur rett etter dagvakt, men ting endret seg fort. Pga. sykdom endte jeg som ansvarlig sykepleier med aleneansvar for 30 pasienter istedenfor vanlig dagvakt, og da sjefen også var borte, hadde jeg også jobben med å fylle hull i vaktlista. Og de kom. Ergo ingen helgetur, men i stedet 6,5 timers hvile mellom dagvakt og nattvakt siden ingen vikar var å få tak i. Brukte litt av tida til å lufte huet og tråkke opp sporet mitt som hadde snødd og blåst igjen. Det snødde og blåste godt over tregrensa nå også.

Map    

Svarthaugen

Date:
23.02.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.1km

Map    

Haustgravhøin

Date:
21.02.2023
Distance:
17.5km

15 måneder etter kneoperasjonen som etterlot en permanent kneskade, har jeg innsett at min storhetstid på ski er forbi, og at jeg iallfall bør ha turfølge når jeg beveger meg høyt og langt. Men i dag opprant en fantastisk fin fridag etter jobbhelg, og jeg hadde peilet meg ut en skivennlig topp på Dovrefjell. Det var 12 minusgrader og litt vind, og jeg hadde raust med utstyr i sekken. Parkerte ved avkjøring Hjellsætra og fulgte oppkjørt løype til jeg hadde krysset Hondyrju på brua. Derfra tråkket jeg spor sjøl. Hadde mål om å unngå å bruke feller i dag siden de trigger gnagsår, og det gikk bra på dagens føre som var nesten uten isete partier. Jeg gikk opp nord for toppen og hadde egentlig tenkt følge ryggen den siste biten, men skråningen så grei ut, og jeg skrådde derfor >>>

Map    

Svarthaugen

Date:
20.02.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.1km

Jeg hadde litt glede av sporene mine fra i går, men nattas uvær hadde ført til gjenblåst tråkk halve turen med tung fokksnø. I tillegg var det 15 cm nysnø oppå der fra i dag som var preget av mildere værtype. Brukte derfor lang tid i snøbygene.

Map    

Svarthaugen

Date:
19.02.2023
Distance:
12.1km

I går var det et snøinferno uten like i Oppdal, og jeg hadde mer enn nok med å komme meg tur-retur jobb da brøytemannskapene ikke hadde sjanse til å få unna all snøen før nedbøren og vinden roet seg. Bedre i dag, men det kom fortsatt snøbyger som begrenset all utsikt. Startet fra E6 og gikk opp gjennom bygda til fots og tråkket opp nytt spor med truger fra Snøvesveien. Det hadde kommet nærmere halvmeteren, og det ble mer brøyting enn tråkking i all snøen. Brukte godt over en time på drøyt 2 km. På snaua fikk jeg vinden midt imot, og det snødde innimellom solgløtt. Sporet mitt blåste igjen på et blunk på fjellet. Ned igjen gikk det adskillig lettere.

Map    

Høglia

Date:
17.02.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
3.0km

På vei tilbake til Oppdal fra Molde svingte jeg av mellom Eidsvåg og Eidsøra mot Angvika. Det var for mye snø der jeg hadde tenkt parkere, men fant en brøytet plass i forbindelse med hogst, og derfra gikk det attpåtil blåmerket sti innover skogen. Den ledet meg nesten til toppen. Vekslet mellom truger og uten da det var svært varierende mengder og konsistens på snøen. Ingen markering på toppen og litt utsikt mellom trærne.

Map