Store Venjetinden - Vestgjelet. (20.05.2024)

Geschrieben von GeirI (Geir Ingebretsen) GSM

Startpunkt Venjesdalen (536m)
Tourcharakter Hochtour
Tourlänge 5h 07min
Entfernung 6,6km
Höhenmeter 1.320m
GPS
Besteigungen Store Venjetinden (1.852m) 20.05.2024 12:21

- Undervurdering og barfotklyving.

Satelittbilder avslørte sammenhengende snøstripe fra vegen i Vengedalen og opp til inngangen over fossen i Vestgjelet. Tru om det også hadde kommet litt nysnø i toppene i det kjølige været dagen før?

La i vei på formiddagen, og hadde ikke kommet langt oppi før det var skareføre etter ei kald natt. Oppe i Vestgjelet vurderte jeg som at det ville ta lang tid før sola fikk tak, så jeg satte like godt igjen skia, for å slippe å "drasse" på de.
Oppe i skaret forsatte jeg med randosko og stegjern over et snøfritt galleri, og videre stort sett på snø (litt råtten her og der) opp til topphammeren. En kar kom opp Slingsby's, meldte om gode forhold, og karra seg til topps med samme kategorien fottøy som meg. Tre unge damer kom ned fra toppunktet i joggesko. Det var da jeg fikk ideen om å klyve til topps barbeint, noe som fungerte aldeles utmerket på det lett soloppvarma og tørre fjellet.
Tilbake i skaret, hvor damene hadde tatt pause i påvente av fine skiforhold, var det tid for retur. Oppdaga fort at jeg hadde undervurdert soltininga og angra etterhvert på at jeg hadde satt igjen skia. Hadde kjent meg mer komfortabel med ski en delvis klabbete stegjern. Kom da allikvel greit ned, og fikk nyte nedfarten videre til bilen.

"Ski fra bil."

Romsdalshorn og Trolltindane.

Hornet

Trolltindane/Trollveggen

Holstind, Blånebba og Vengedalsvatnet.

Kvanndalstinden, Torshammeren og Kalskråtinden.

Fra toppen mot Lille Vengetinden.

Tilbakeblikk. Vår i Vengedalen.

Benutzerkommentare

  • -
    avatar

    Imponerende...

    Geschrieben von arntfla 29.05.2024 22:11

    å bare "stikke oppom" den toppen!

    • -
      avatar

      Sv: Imponerende...

      Geschrieben von GeirI 30.05.2024 09:45

      hehe, jeg har vel ikke brukt ordene "stikke oppom"? For det er det jo heller ikke. Alpint terreng, men det hjelper jo å være godt kjent..

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext:
Du musst angemeldet sein, um Kommentare schreiben zu können.