Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Gesammelte Listen

Karten og Synesvarden

Datum:
27.08.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
6:00h
Entfernung:
23,2km

Var først oppom Karten, og så stort sett langs den merka stien til Kartakalven, Synesvarden og Steinkjerringa. Vidare sørover uten sti et stykke før eg kom inn på traktorveg så eg fulgte ned til Fv 4330 mellom Brusand og Kartavoll. Så via Fossfjellet på traktorveg opp mot Knuten. Toppen er nok bare 194 m og ikkje 202 som det står på rasterkartet. Vidare på sti og traktorveg til Matningsdal og så langs vegen oppover til utgangspunktet ved Synesvarden.

Karte    

Krossheia

Datum:
12.08.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
8:09h
Entfernung:
18,6km

Gjekk på grusveg til Ørsland og vidare nordover på kjerreveg til Rossdal, og så på merka sti mot Løtoft et stykke oppover og så ut i terrenget til toppen av Krossheia. Vidare sørover i for det meste tungt terreng over fleire sekundærtopper. Veldig mykje einarkratt i området rundt Haugåsen. I skaret mellom Haugåsen og Skjevråsen fulgte eg veg ned til Skjevrås og vidare ned i dalen og så opp i bratt terreng til Tjelmåsen så har en trestolpe på toppen. Har muligens stått ei mast der tidligare, men nå er det mobilmast på Skjevråsen.

Karte    

Ørslandsknuten

Datum:
11.08.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
7:01h
Entfernung:
15,6km

Gjekk på grusveg opp til Ørsland, og vidare på kjerreveg litt nordvestover til eg kom til et litt utydelig vegskille. Der fulgte eg en veg vestover til skaret mellom Ørslandsknuten og Tjednaråsen. Først oppom Tjednaråsen, og så opp sørryggen til Ørslandsknuten i veldig lettgått beiteterreng. Meir kupert og høgare vegetasjon ned nordryggen. Vidare over fleire sekundærtopper i nokså krevande terreng. Då eg kom til Steinbergknuten hadde det begynt å mørkne. På austsida var det fryktelige skrenter, og eg gjekk derfor sørover og kom inn på skogsveg som eg fulgte ned til hovedvegen, og så opp igjen mot Bakka. GPS-appen hadde tydeligvis hengt seg opp og viser ikkje heile sporet sjøl om eg starta appen der eg begynte å gå. Har redigert turdata slik at det stemmer nokonlunde.

Karte