Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Gesammelte Listen

Skurefjellet og Nobbane

Datum:
31.05.2021
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
11:15h

Vegen er stengt med bom midtvegs langs Breivevatnet. Der gjekk eg vidare vestover og så på T-sti nordover der den tar av frå vegen omtrent ved vestenden av Breivevatnet. Fulgte stien til litt forbi Væringsvatnet der eg så forsøkte å finne anleggsvegen som er inntegna på kartet. Den vegen var ikkje så lett å finne før litt opp i fjellsida under Nobbane. Vegen går opp til noko som ser ut som ei gruvesjakt, men det har nok samanheng med kraftutbygging. Gjekk vidare over fjellryggen og tok sjansen på å krysse det regulerte Skyvatn i vårløysninga. Litt vanskelig å finne egna plass å gå utpå i sørsida, og som venta ennå vanskeligare å gå i land i nordsida. Måtte leite litt før eg fant eit bratt svaberg å klyve i land på der det nok hadde gått fleire snøras i vinter/ vår. >>>

Karte    

Veggine og Syni

Datum:
30.05.2021
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Tourlänge:
10:30h

Var usikker på snøforholda, men tok sikte på sesongens siste skitur. Bar skia med meg på vegen oppover via Lundebuteigen mot Storenos. Tok på skia på ca 1050 moh, og gjekk på både natur- og kunstsnø i alpintraseen. Vegen opp var brøyta, og fleire andre var på fottur. Gjekk vidare nord- og vestover via Stemtjørnnutane til Veggine. Nesten samanhengande skiføre i aust- og nordvendte hellinger, men måtte sjølsagt bære skia på toppryggane. I skaret vest for Hellerstjønn satte eg igjen skia for å gå til fots opp og ned sørvestryggen til Syni. På returen gjekk eg via Skykkjebekkhaugane, og så sørover i overkant av 1100 moh for å utnytte nesten samanhengande snøfelt. Så skibæring siste stykket ned via vegen i alpintraseen.

Karte    

Kveldstur til Hovdenuten

Datum:
29.05.2021
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
2:30h

Reiste til Hovden for å ta et toppraid i nordre del av Setesdalen. Har kjørt gjennom Hovden mange gonger, men aldri vore på nokon av toppane der. Det var det på tide å gjere noko med. Begynte med ein av dei lettast tilgjengelige toppane som er Hovdenuten. Ved skisenteret er det skilta og merka som rundtur der eg gjekk opp søraustryggen og ned nordvestryggen. Tørr og fin sti opp, men fleire litt blaute partier i nordsida.

Karte    

Urdalsknuten

Datum:
20.05.2021
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Tourlänge:
10:30h
Karte    

Varmekroheia og Kjerag

Datum:
16.05.2021
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Tourlänge:
8:00h

Den vinterstengte Lysevegen åpna 12. mai, og det var litt mindre snø enn vanlig. Anleggsvegen frå Stølsdalen mot Langavatn var ikkje brøyta, men greit å parkere litt ovanfor hovedvegen. Gjekk over Varmekroheia og toppane oppå det vide Kjeragplatået før eg rant ned til Kjeragbolten. Lite snø i området der. Fottursesongen til Kjerag var i gang, og såg fleire så var på retur då eg var i omrdådet rundt Kjeragbolten tidlig på kvelden. 12 år sidan sist eg var på Kjerag, og første gong som vårskitur. Fulgte nokonlunde sommerstien tilbake til Øygardstølen. Nesten samanhengande skiføre dei første to km tilbake, men måtte som venta bære skia resten, og gå opp igjen dei bratte bakkane i Stølsdalen.

Karte