Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Gesammelte Listen

Koppefjellet

Datum:
30.09.2017
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
3:45h
Karte    

Dukhornet og Langhornet

Datum:
29.09.2017
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
9:30h

Kjørte opp til Rognestøylen dagen før for turen til Kvasshornet og Storetinden og ville i dag ta turen til Dukhornet. Dukhornet bestiges lettast via sørryggen, men for meg var det via nord- eller vestsida som var aktuelt i dag. Bratte partier her og i boka "Fotturar på Sunnmøre" står det: "Den bratte klyvinga opp nordegga er ikkje like kjekk for alle". Då tenkte eg det måtte vera kjekk klyving for meg sidan det nå var gode forhold med turr vind og ei veke utan regn. Gjekk på tydelig sti opp til skaret mellom Rognestøyldalen og Bakkedalen på snaut 650 moh. Herfrå gjekk eg opp den bratte men lettgåtte vestvendte fjellsida til eg kom opp på nordegga drøyt 100 hm under toppen. Egga direkte såg ut til å bestå av mosegrodd stein som ikkje er det kjekkaste eg veit. Såg meg derimot ut >>>

Karte    

Kvasshornet og Storetinden

Datum:
28.09.2017
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
10:15h

Kjørte den sjølbetjente bomvegen til Rognestøylen og fulgte stien forbi Rognestøylsvatna. Forlot stien etter myra og gjekk gjennom skogen opp til Inste Tverradalen. Her er det ein svak sti opp frå Rognestøylen. Eg ville ikkje gå den stien opp pga myra mellom Rognestøylsvatna. oppe i skaret på snaut 1100 moh gjekk eg opp sørvestryggen til Jolhornet og Kvasshornet. Et hakk oppe på eggen kunne greit omgås i vestsida. Returnerte via austsida til skaret igjen og gjekk over 1363-toppen til Storetinden som er ein meter lågare enn Kvasshornet. Så ned igjen til skaret og tilbake til Rognestøylen same veg som opp. Overnatta i bilen og gjekk på Dukhornet og Langhornet dagen etter.

Karte    

Dalegubben

Datum:
27.09.2017
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
9:15h
Karte    

Store Brekketinden

Datum:
26.09.2017
Tourcharakter:
Hochtour
Tourlänge:
10:30h

Tur i lag med mortenh (Morten Helgesen) , Þróndeimr (Christian Nesset) og Astri (Astri Gridseth Flø) på siste dag av PB-treffet. Tok ferja frå Sæbø til Lekneset, og eg sat på med Morten opp til Myrsætra. Bompengefri veg her nå, og me parkerte på sørsida av elva. Fulgte T-stien mot Patchellhytta til Steinreset der me tok av stien og gjekk opp til Brekketindbreen. Så tok me på sele og tau for å krysse breen opp til skaret sørvest for Store Brekketinden. Fleire klyvepartier frå breen til toppen. Det var frivillig om me ville la oss sikre eller ikkje, men eg var komfortabel me å gå uten sikring. Hadde ein god pause på toppen i det flotte varme seinsommarveret og skreiv oss inn i vardeboka. På veg ned var Christian oppom S1-toppen som er avansert klatring grad 5-6 eller noko i den dur. Litt for teknisk til at det var noko å prøve for min del, men spennande >>>

Karte    

Snøhornet

Datum:
25.09.2017
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
5:30h
Karte    

Vardane på Sula

Datum:
24.09.2017
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
4:00h
Karte    

Hareidlandet og Gurskøya

Datum:
23.09.2017
Tourcharakter:
Wanderung
Karte    

Veirahaldet og Blåtinden

Datum:
22.09.2017
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
6:15h

Gjekk opp langs heistraseen og nordover forbi Storvatnet på vestsida og opp til Veirahaldet som har varde med bok. Vidare ned den bratte sørausteggen der eg måtte vera veldig forsiktig et stykke ned mot Kolbeinsskaret. Det er bratt sva med mose- og grasdekte hyller i mellom. Stor utglidningsfare her, men det hadde heldigvis torka litt opp etter alt regnet kvelden før. Nokon småhamre måtte også omgås i sjølve skaret. Så enkelt opp til Blåtinden som har varde med bok. Var bortom trigpunktet før eg gjekk sør- og sørvestover forbi Trollvatnet på austsida og sørover til Eitrefjellet og ned langs alpintraseen igjen. Tok eit bad i bekken ved skisenteret før eg reiste ned til Sæbø på Peakbooktreffet.

Karte    

Storesarpen og Røvsdalsnipa

Datum:
21.09.2017
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
6:00h

Hadde kjørt opp den bratte anleggsvegen til Dansavatnet dagen før for turen til Blæja. Frå dammen i sørenden av Sarpavatnet gjekk eg opp austryggen til Storesarpen og vidare vestover til Røvsdalsnipa som har varde med bok. Så tilbake igjen over 917, Rypeholten, 658 og Sølvbergnausen. Sønnavind og regn, men god sikt og ein lang periode med opphald tidleg om kvelden. Ingen store pf-topper, men ein enkel tur pga veret som likevel ikkje blei så gale.

Karte