Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Noen prester på en lat søndag

Date:
31.05.2015
Characteristic:
Hike
Distance:
3.5km

Map    

Kveldstur til Vålåsjøberget

Date:
29.05.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

Tor-Even ble med på en kveldstur til en semi-obskur topp i Rondanes forgård, mot skyss til hytta på Raphamn i etterkant. Etter mye om og men fikk vi parkert på det som på peakbook er registrert som Vestre Gårhaugen p-lomme, men som per i dag må kunne klassifiseres som en fullverdig parkeringsplass - minst plass til 15 biler der. Tuslet i strålende vær opp til toppen av hyttefeltet, før vi etter hvert skar opp på "ryggen". På grunn av mye snø, var det vanskelig å se den bebudede stien her. Litt rotete å gå, med mye opp og ned og en til to bratte skrenter som måtte omgås. En av disse viste seg å være litt potensiell buldremoro, selv om steinen ikke akkurat hadde suveren friksjon. Tor-Even prøvde seg litt, mens jeg sto å så på med vond skulder. Videre - og til >>>

Map    

Kveldstur til Øvste Storteppingshogget

Date:
26.05.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:57h
Distance:
7.0km

Map    

Ranglarhøe med Petra

Date:
25.05.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:54h
Distance:
2.9km

Map    

Varingskollen og Paradiskollen

Date:
23.05.2015
Characteristic:
Hike
Distance:
10.0km

To topper alene på vei hjem til Vågå. Parkerte ved skitrekket og gikk rett opp alpinbakken til toppen av Varingskollen. I underkant av 400 høydemeter uten pause. Mye snø i bakken oppover, så det ble tungt. Mye bedre nedover, selvsagt. Kjørte så til Harestua, der jeg parkerte ved undergang ved togsporet lengst sør i boligfeltet. Blåmerket sti helt til toppen. Lå faste tau et litt bratt stykke rett under toppen. Selv om det nok ofte er vått der, syntes jeg det var litt i overkant. Bok og sikteskive på toppen. Folksomt der i dag, blant annet lå det folk i telt der oppe. Samme vei ned, og 3,5 timer i bil tilbake til Vågå, med stivt venstre kne som resultat.

Map    

Ringkollen

Date:
22.05.2015
Distance:
2.0km

Tur med mamma. Vi prøvde oss først på Høgfjell, men der var det alt for mye snø, og råtten sådan. Tok med oss Ringkollen på vei tilbake som trøstetopp. Parkerte innerst på parkeringsplassen ved kapellet. Merket sti til topps. Samme vei ned.

Map    

Kraftkollen og Reistadåsen

Date:
21.05.2015
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km

Tur med mamma. Parkerte først øverst i boligfeltet på Reistad og fulgte stien opp langs bekken til grusveien. Videre langs veien til vi var omtrent 200 meter unna Reistadåsen. Bushing derfra. Trigpunktet på toppen har nå rast helt sammen. Samme vei ned igjen. Deretter kjørte vi til Tranby og videre opp til Kraft, der det er stor parkeringsplass. Blåmerket sti til toppen. Samme vei ned.

Map    

Svartåsen, Vardåsen og Barlindåsen

Date:
20.05.2015
Characteristic:
Hike
Distance:
18.0km

Tur med mor. Kjørte først inn til Losby og parkerte ved skytebanen. Fulgte stien innover Liadalen og tok (litt for tidlig) av til venstre vest for Svartåsen. Lettgått opp til utsiktspunktet (med bok) og videre til vardet toppunkt. Fulgte så blå hengende merker i trærne videre og rundt ned til golfbanen. Lett derfra tilbake til parkeringsplassen. Kjørte så til Marikollen. Først grusvei/kjerrevei sørover, før stien går vestover. Etter en stund tok vi til venstre (sørover) og kom opp i den lille dalen mellom Barlindåsen og Ramstadslottet. Stien til førstnevnte går til høyre der stien til sistnevnte går til venstre. Tung og bløt sti opp bakken, før det flatet ut. Lettgått ut til toppunktet (bok på toppen). Samme vei tilbake. Begynte å få dårlig tid nå, siden vi skulle plukke >>>

Map    

Tonekollen og Kjerringhøgda

Date:
19.05.2015
Characteristic:
Hike
Distance:
13.0km

Tur med bror. Parkerte ved Bysætermåsan. Fulgte merket og umerket sti mot Kjerringhøgda. Fantastisk utsikt fra det restaurerte branntårnet på toppen. Videre over mot blåmerket sti mot Vangen. Her var det ingen dekning, og siden jeg bare hadde kartapp på telefonen, ble vi litt usikre på veien videre. Men stien fortsetter altså på baksiden av skiforeningshytta. Greit bort til Tonevann, men bror fikk smerter i ankelen, så tempoet ble deretter. Fikk improvisert en gåstav, så det gikk greit. Ved Tonevann var vi igjen usikre på veien, men støtte på stien opp til Tonekollen et lite stykke sørover langs østsida av Mosjøen. Fin kolle med god utsikt. Returnerte til Vangen, der vi tok grusveien tilbake til Bysetermåsan.

Map    

Ballangrudkollen og Bislingflaka

Date:
18.05.2015
Characteristic:
Hike
Distance:
8.0km

På vei ned til Oslo tok jeg turen inn til Mylla for å plukke et par topper. Parkerte først ved Putthaug og fulgte veien til venstre oppover (Jostadvolla). Kjerrevei videre, før det ble sti siste stykket mot Ballangrud(sæter)kollen. Stor mobilmast på toppen, og som følge av dette glimrende 4G-dekning. Fremskritt, altså! Samme vei ned. Kjørte så til Mylla P (40 kroner) og fulgte først blåmerket sti og så vei opp til Bislingen Fjellstue. Trist å se at det er totalt ramponert. Om man ikke skal drive fjellstue der, kunne man i alle fall revet det og tilbakeført stedet til sin naturlige tilstand. Videre på blåmerket sti noen hundre meter til toppunktet på Bislingflaka. Samme vei tilbake. Snegletempo hele turen som følge av forkjølelse.

Map