Vaffelvakt i marka! (15.03.2019)


Start point Svartbekken (378m)
Duration 2h 00min
Distance 6.0km
Vertical meters 194m
GPS
Visits of other PBEs Rajebråten (460m) 15.03.2019 17:54
Svartbekken (378m) 15.03.2019 17:55

Harestua idrettslag -Skigruppa holder Rajaråthytta åpen helgene deler av vintern for vaffelsalg til glede for turgåere og klubbkassa. Så da det ble etterlyst frivillige til å stå for serveringa på et par "ledige" dager i mars så slang jeg meg på, "Vi tar en helg". Er jo skikkelig bonus å få en helg ute på en hytte uti Nordmarka :D
Vi bestemte oss for å gå inn til hytta på fredag for (nesten flaut å si) -vi har jo aldri vært der tidligere Karianne og jeg, men iom at vaffelsalget åpnet klokka 11 var det fint at hytta var litt varm og at vi var blitt litt kjent på stedet før folk kom på besøk.

Det er mange utgangspunkt for tur innom Rajabråtan, vi valgte å gå i fra Svartbekken, den vennlige og korte ruta. Det ble mørkt før vi kom fram til hytta, overskya og en og annen snøfjone danset rundt oss. Vi hadde løypa alene, stille, deilig stille. Svakt måneskinn karret seg gjennom skylaget og sammen med snøen ble det lys nok til at vi kunne gå der i skogen uten hodelykt, så herlig og nesten litt spennende, var det en dump.. da kom den som en overraskelse. Men så fint å vær der i skauen uten slik lys-forurensning egentlig.

Framme på hytta så ble vi minnet på det siste snøfallet som kom, pudderalarm i Varingen blir ikke samme begeistring her når en må grave seg fram til hytta og spaden står på trappa!
Blåsten hadde hjulpet litt til da, den hadde blåst opp en liten snøskavl og laget en smal sti mellom den og hytteveggen. Vi kom oss inn og fikk fyra opp i ovnene og tent noen stearinlys, riktig koselig ble det. Men ikke riktig klart til å "ta kvelden" enda, ut å hente vann, lokalisere utedassen og grave vei inn til vedskjulet måtte jeg også gjøre, snøen lå fint på over en meter i høyde der ute. Men først fylle bøttene med vann, brønnen ligger på nedsiden av hytta hadde jeg fått informasjon om og utedoen ligger ved veien... Nedsiden av hytta?? Halve område rundt hytta var på nedsiden, ingen skilt eller tegn på kartet som kunne vise et lite pek på hvor, brønnen kunne være. Ringe å spørre? Ingen mobildekning, smiiler, er jo sånn det skal være på en måte også. Så en liten strek i snøen som ellers lå jevn og fin i svak helling ned mot skogen og Gjerdingen, kunne det vær tegn etter "gammel" tråkk ned til brønnen? Jeg kavet meg gjennom snøen, ned til skogkanten og der skimtes toppen av brønnhuset. Etter litt graving fant jeg døra og fikk fylt opp et par bøtter med vann. Turen opp til hytta.. to bøtter vann og masse snø.. ler.. :D Nå var det å få mer ved i hus, gjorde ikke stien breiere enn det et spadetak var så det ble til at vi måtte gå med armene løftet opp får å ha klar bane når vi skulle passere denne traseen. Siste post var å finne doen da, ved veien, gikk litt opp og ned, fram og tilbake, og der ut fra løypa som gikk på baksiden av hytta, i le av skogen..
Det hadde alt blitt litt god varme inne når kvelden fikk ro og maten sto på bordet.

Vi var klare for vaffelvakt dagen derpå, men først den gode følelsen av en hyttekveld langt inn i marka :)

Viser koselig sti inn til vedskjulet :)
Viser koselig sti inn til vedskjulet :)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.