Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Karitinden / Dronninga

Date:
27.07.2018
Duration:
7:55h
Distance:
13.5km

Ble med familien Orset på tur til Dronninga . Dette var både min og Ida's (11) siste topp for bli kronet til Fjellkonge/dronning. Tunge føtter etter tur til Kvanndalstinden dagen før men gikk seg til utover dagen. Jeg startet turen fra Vikdalen i Innfjorden og møtte de andre som hadde overnattet ved Haugabotsvatnet på rundt 8-900hm. Fulgte stien til Karitinden (med en liten avstikker til Karihaugen). Da vi kom inn i siden på Dronninga funderte vi litt på hvilken renne vi skulle ta opp, men etter litt kart gransking fant vi riktig sti. Siste 15-20hm litt eksponert klyving, men med såpass fine forhold var dette uproblematisk. Returen ble gjort nedom Karitinden på medium bra sti som til slutt ble borte. Enkelte bratte parti på gress/mose som hadde vært kjipe på vått underlag.

Map    

Kvanndalstinden / Torshammeren

Date:
26.07.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
11:35h
Distance:
14.2km

Tur til Kvanndalstinden sammen med Jo Evert, Frank, Linda, knutio (Knut Inge Orset) og idaorset (Ida Brakstad Orset) som en del av prosjekt "Fjelldronning Ida". Været var noen hakk bedre enn for 2 år siden: Kvanndalstind Vanlig anmarsj fra Vengedalen via Olaskarsvatnet. Da vi rundet ryggen opp Vengetindtraversen kom vi til breen som krevde skarejarn og taubruk. Breen hadde smeltet såpass at blåisen hadde kommet frem med mange sprekker. Gikk i overkant av det mest utsatte partiet. Kom såpass tidlig inn på ryggen til Kvanndalstind at vi måtte rappellere ned fra et punkt. Sikret også et parti før vi kom bort til Torshammeren. Vi startet klatringen i rennen øst for normal rute opp, men uproblematisk. Etter 40hm med klarting traverserte jeg vest, og kom inn på vanlig rute opp. Satt standplass 10hm under toppen og brukte ikke tau derifra. En 60 >>>

Map    

Romsdalseggen

Date:
23.07.2018
Duration:
6:17h
Distance:
11.3km

Tur sammen med familien i ferien. Andre buss fra Tindesenteret 10.00 opp til Vengedalen. Dagen startet med lave skyver, men med god temperatur. Oppe på Mjølvafjellet lysnet det opp og utsikten ble upåklagelig. Innom rampestreken på vei ned fra Nesaksla. Turen ble avsluttet med middag og is på Tindesenteret.

Map    

Blåskjerdingen / Tindfjellet

Date:
20.07.2018
Duration:
3:23h
Distance:
11.2km

Map    

Mongegjura

Date:
16.07.2018
Duration:
5:30h
Distance:
10.9km
Map    

Mittet-traversen

Date:
03.07.2018
Duration:
4:28h
Distance:
16.9km

Trimtur etter jobb. Kjørte inn i Mittetdalen og parkerte ved Skokkensetra. Deretter mot Måsskardet og opp mot Skrokkenfjellet, eller Storfjellet som det stod på den lite besøkte StikkUT postkassa. Ingen sti ned fra Skrokkenfjellet, men tok ut en grei vei ned til Hardskaret (knusktørt). Siden jeg ikke fant noen sti opp mot Snarketinden, gikk jeg rett på og la ruta naturlig i omgivelsene. Fulgte ryggen helt bort til Dalefjellet. Lett jogg ned fra Dalefjellet, hvor jeg forsøkte å holde litt høyde til jeg traff på stien ned gjennom skogen.

Map