Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Vealøs

Date:
31.07.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.7km

Ettermiddagsløpetur til Vealøs. Tok omveien om stien mot Kikut før jeg satt kursen mot Vealøstoppen. Ned grusveien og inn til kapellet og ned. Tunge bein i dag og hadde ikke stort å gi.

Map    

Trening på Skrehelle

Date:
28.07.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.4km

Tilbake i Skien, og tid for litt høydemetere på Skrehelle. Først opp til Lille Skrehelle, ned og opp til Ramsberget, så ned og opp til toppvarden.

Map    

Nordseter-Nevelfjell-Lunkefjell-Nordseter

Date:
26.07.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
16.1km

Fikk tid til en siste løpetur i fjellet fra Nordseter siste dag på Lillehammer. Deilige stier og flott vær. Litt lenger tur enn jeg har hatt de siste ukene.

Map    

Klimapark 2469

Date:
23.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.5km

En guidet tur fra Juvasshytta inn til en utgravd istunnel i Juvfonne. Interessant og anbefalt tur, med informasjon om geologi, natur, flora og fauna, klima og isbreer, og et høydepunkt med å gå inn i Mimisbrunnr istunnel. Tunnellen er gravd ut for hånd for en ti års tid siden, med mange skulpturer og flott lyssetting.

Map    

Raubergstulen

Date:
23.07.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.8km

Fant tid til en liten løpetur morgenen etter Galdhøpiggenturen fra Raubergstulen. Noen småtopper over 1000 meter lå fint til rette for en liten toppsamling. Deilige stier, med unntak av noen som var grodd igjen og ikke så deilige. Men en frisk og fin liten fjelltur denne morgenen.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
22.07.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.5km

For en tur og for et vær! Overnatting og fjelltur ble bestilt 4 uker i forveien, uten å vite hvordan været skulle bli. Mer heldig er det ikke mulig å bli! Vi bodde på Raubergstulen, veldig kurant sted bare 10 minutter nedenfor Juvasshytta. De stilte med guide/brefører som delte ut utstyr og ga informasjon på morgenen, før vi kjørte opp til start ved Juvasshytta. Vi startet å gå ca 0915 på første etappe opp mot Styggebreen. Veldig steinete sti her. Hadde tatt med godt med klær da vi regnet med det kunne bli kaldt. Der tok vi feil! Måtte etterhvert av med jakker. En liten pause ved brestart, og vi fikk på oss seler og tau. Ca 25 personer i taulaget vårt. Jeg hadde minstemann foran meg, som var litt spent på å gå over en isbre på forhånd. Men det gikk veldig fint, og han ble >>>

Map    

Gropmarka og Balbergkampen

Date:
20.07.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.4km

Kjørte opp i Balbergskaret og parkerte helt inne ved bommen. Derfra løp jeg videre oppover veien og tok av første sti inn i Gropmarka. Varmt og lummert vær, så svettet bra innover. Mye nedfall lenger oppe, måtte kravle over en del trær i stien. Litt mer vind i lufta når jeg kom inn i de åpne hogstområdene. Løp bortom Høgrabben, før jeg snudde og tok stien sørvestover mot Olasvevegen og Bergesvevegen. Tok videre stien rundt Rundhaugen på sørsiden, og videre opp på Balbergkampen. Ned på nordsiden og tilbake til bilen. Stort sett flotte stier, men mellom Høgrabben og Olasvevegen er det mye høyt gress som man må vasse gjennom.

Map    

Sykkeltur på Helgøya

Date:
19.07.2022
Characteristic:
Bike trip
Distance:
13.7km

Tid for den årlige sykkelturen rundt Helgøya. Flott vær i år, og fine veier å sykle på. Heldigvis ikke altfor mye trafikk. Fast stopp på Skafferiet for litt lunsj og is, og på klatreparken hvor ungene koser seg (jeg ikke fullt så mye).

Map    

Balbergkampen via noen gjengrodde stier

Date:
17.07.2022
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.9km

Løpetur opp til Balbergkampen. Tenkte å finne stien fra Fagstadlia opp til Bergesvevegen og videre til Hansvehaugen. Jeg fant stien, men den var til de grader gjengrodd i den nedre delen. Det var bushing til livet og høyere, men sta som jeg er, fortsatt jeg oppover til jeg kom inn i et åpent hogstfelt. Her var ikke stien så lett å se, men fant den igjen over hogstfeltet. Siste delen var like gjengrodd som det var nederst, så når jeg kom til Bergesvevegen orka jeg ikke en ny sånn sti, så droppa Hansvehaugen. Tok istedenfor stien mot Balbergskaret fra øverst i Bergesvevegen. Her var det stort sett ok. Tok så korteste stien opp til toppen av Balbergkampen, og raskeste veg ned til Bælakrysset via gapahuken i lia. Videre tok jeg stien ned til Gamlevegen. Her var det også til dels gjengrodd. >>>

Map    

Nevelfjell

Date:
16.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
7.6km
Map