Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Kattøya

Date:
31.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.8km

Titoppertur med familien. Enkel og grei tur for alle.

Map    

Luksefjell - Området rundt Rådmannen

Date:
30.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
12.3km

Moltetur med pappa på myrene rundt Rådmannen øst for Fjellvannet. Tok sykkel fra bommen og opp til der den merka skiløypa starter. Etter flere dager med regnvær var det fryktelig vått oppover. Det surkla under beina hele veien opp til platået ved Nordsjømyra. Fulgte den nymerka skiløypa, men disse blir ikke kjørt opp på vinteren. Kom opp med vann i støvlene, men med god temperatur og ullsokker gjorde ikke det noe. Vaset rundt på myrene og fant litt molter hist og her. Noen steder var det bra, og endte opp med til sammen 8 kg molter til slutt. Fint terreng å gå i, selv om det var bra vått mange steder. I det vi var på vei nedover til syklene igjen, kom det mørke skyer og vi hørte torden. Kom oss heldigvis ned før det ble noe mer av det.

Map    

Trening på Skrehelle

Date:
28.07.2021
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:09h
Distance:
7.5km
Map    

Geitebuvarden og Langelandskollen

Date:
24.07.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
17.1km
Map    

Kilebygda - Sandseterfjellet

Date:
22.07.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
16.7km

Løpetur fra hytta med mål Sandseterfjellet. Løp via gamle skogsbilveier over til Melumsida (Bjørbekk) og den merka stien til Sandseterfjellet derfra. Dette er en flott tur. Tilbake rett ned lia til Sandsetra, og skogsbilveier tilbake derfra. Mellom Øvre Sandvann og Hoppetjenn var det ganske gjengrodd, men nydelig å løpe der. Varm dag, så deilig å hoppe i vannet etter turen på to timer.

Map    

Rundtur Lillehammer - Trapper, veier og stier

Date:
19.07.2021
Duration:
1:47h
Distance:
15.1km

En siste rundtur på Lillehammer i denne omgang. Bortom hoppbakken for å gå/løpe opp trappene på ny pers. Etter at geleen i beina begynte å gå i retur, fortsatte jeg bortover til Kanalen, så videre til Skistadion. Så opp til Skurvbrua og opp Åsstulvegen til endes. Aldri gått/løpt inn her før. Fant sti videre nedover som jeg fulgte forbi Olasvevegen og ned til Bergesvevegen. Prøvde å se om det fantes en sti ned mot Fagstadlia, men fant ikke ut av det, så fortsatte ned til Nordsetervegen og ned til Kringsjåvegen derfra. Fikk med meg litt av hvert av underlag på denne turen, både trapper, grusvei, asfalt og sti.

Map    

Storhøa i Espedalen

Date:
17.07.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.1km

En liten pause i opplegget på familietur i Espedalen, og jeg hadde tid til å ta en tur opp til Storhøa via Storgruva. Bratt tur, og artig å se Storgruva på vei opp. Så fort jeg kom over tregrensa var det kraftig vind. Allikevel ikke kaldt når jeg hadde en tynn vindjakke på. Kom meg opp til toppen der det blåste enda mer. Flott utsikt i alle retninger. Siste delen av turen opp gikk i steinur. Fulgte røde merker ned på nord-/østsiden der det var merket en rundtur tilbake til Svingen. Så fort jeg kom under toppen var jeg helt i le for vinden. Ganske spesielt å kjenne på forskjellen. Dette var en litt lenger vei tilbake, men verken bratt eller steinete slik at dette var raskere enn å gå ned samme vei som opp. Ikke langt under toppen var det slutt på steinura, og det var mykt gras-/lyngunderlag, >>>

Map    

Rundt Valdrestjønna i Espedalen

Date:
17.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.0km

Runde rundt Valdrestjønna rett nord for Espedalsvannet. Over Gravholmen, en svært spesiell gravplass på en holme mellom vannene. Flott skogsterreng rundt vannet, men enorme mengder maur på stiene. Kunne ikke stå stille uten at maur krabbet opp på sko og bein.

Map    

Balbergkampen og Gropmarka

Date:
16.07.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
13.4km

Kjørte opp til Balbergskaret. Først en runde over Balbergkampen, deretter fant jeg en sti innover i Gropmarka. Fine stier innover der, noe gjørmete og myrete enkelte steder. Ble en fin runde i Gropmarka via Høgrabben, deretter tilbake til Balbergskaret. Godt merka stier stort sett hele veien.

Map    

Værskei - Prestkjerringa - Skjellbreida

Date:
11.07.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
22.6km

Langtur i nytt område, i Fåberg Vestfjell vest for Lillehammer. Kjørte opp til Værskei og løp sørover over Hærfjellet, Gammelhans, Myssmørhelje og Prestkjerringa. Derfra fant jeg en umerka sti ned til Skjellbreida. Så bar det nordover igjen tilbake til Nysætra. Derfra en avstikker på en sti som gikk en runde tilbake til bunn av Hærfjellet, og tilbake til bilen. Flotte, gode stier stort sett hele veien, og fine topper underveis. Lite høydeforskjeller mellom toppene, så lettløpt område. Unntaket på min tur var ned til Skjelbreida, men heller ikke det mer enn ca 150 hm ned.

Map