Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Skrehelle

Date:
30.12.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.4km

Jeg manglet en desembertur til Skrehelle og Elggløtt, og fikk heldigvis til denne turen. En fin tur opp over tåkehavet i Gjerpensdalen. Kom nesten over tåka allerede i Fjelldalen. Delvis skyet og sol og helt nydelig oppover. Fantastisk å skue ut over tåka fra Lille Skrehelle. Tungt føre, da det var mildvær og ingen som hadde gått før meg etter det siste lille snøfallet. Det føltes nesten som regnvær enkelte steder da det smeltet og drypte fra trærne overalt.

Map    

Skitur på Birkebeinerstadion

Date:
27.12.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
2.7km
Map    

Balbergkampen og Kanthaugen

Date:
26.12.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
16.5km

Langtur på Lillehammer. Først oppom Balbergkampen i soloppgangen. Deretter fra Balbergskaret over til Bergesvevegen. Fine tråkka stier stort sett hele veien. Videre over Nordsetervegen og til toppen av hoppbakken. Endte ned langs Mesnaelva, der var det glatt og isete uten piggsko. Men fine isformasjoner i fossefallene nedover. Kaldt, men fin tur.

Map    

Skitur på Birkebeinerstadion

Date:
23.12.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
3.3km
Map    

Rustankollen

Date:
19.12.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.8km

En liten tur til Rustankollen for å lufte barna. Overraskende lite snø i liene opp til toppen. Tipper 70% av turen gikk på barmark. Hadde på forhånd fryktet glatte og isete stier, men det var ubegrunnet frykt. Så dette gikk veldig fint. Surt og kaldt på toppen, så ble ikke sittende så lenge. Men en fin tur ut med barna.

Map    

Gulsetmarka

Date:
15.12.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
15.1km

Formiddagstur i Gulsetmarka. Greit med tråkka stier fram til Tvittingen, derfra til Langetjenn og videre til Ulvskollenvegen var det bare én som hadde gått foran meg på en stund. Så det ble litt vassing i snø, men gikk stort sett greit. Fra Ulvskollenvegen og tilbake via Limitjenn og lysløypa var det fine forhold. Enkelte steder kunne man hatt bruk for piggsko, men jeg klarte meg helt fint med terrengsko.

Map    

Vealøs

Date:
11.12.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.6km

Morgentur fra Lensmannseter med brodern. Godt opptråkka sti opp til Vealøs. Fra Ørnstjern og tilbake til Lensmannsseter var det en del løssnø og ikke noe særlig tråkka sti, men fungerte fint allikevel.

Map    

Kløverødkollen og Hovde

Date:
24.11.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
15.2km

Tur til Siljanmarka igjen. En særdeles bratt tur i dag. Startet i toppen av Snurråsen og over Kløverødkollane. Deretter videre opp til Hovde. Tenkte å prøve å finne en sti ned på nordvestsiden som jeg har skjønt det skal være, men rotet rundt en stund. Fant noen blå bånd med ujevne mellomrom, men de førte i feil retning før de ble helt borte. Prøvde å gå litt nordover i terrenget, men pga ulendt terreng var jeg i ferd med å gi opp da jeg plutselig ramlet over stien. Men da hadde jeg brukt såpass med tid at jeg ikke hadde tid til å følge den ned. Fulgte den isteden opp igjen slik at jeg nå vet hvor den starter fra toppen. Så får jeg ta den ved en annen anledning. Tok derfor samme vei ned igjen fra Hovde tilbake forbi Kløverødtjønn. Tok etterhvert en avstikker opp til >>>

Map    

Fra Jønnevald om Slettevannet, Venstøptjenn og Skrehelle

Date:
17.11.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
18.0km

En fin langtur denne onsdagen. Startet på Jønnevald og fulgte grusvegen på østsida langs Hoppestadelva nord for Kulten. Passerte demningen ved Slettevannet der de jobber med forbedringer. Deretter fulgte jeg umerka sti over en ås over østsida av Slettevannet og fulgte osen østover forbi kraftverket og opp til Luksefjellvegen. Deretter opp stien som fører til Venstøptjennvegen. Forbi Venstøptjenn og Smaltjenn og opp til Skrehelle. Ned via Lille Skrehelle og forbi parkeringen i Fjelldalen og videre stien ned til Jønnevald igjen.

Map    

Skrehelle fra Jønnevald

Date:
14.11.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.5km

Nydelig tur rundt hele Skrehelle, med Jønnevald som utgangspunkt. Flott vær når jeg kom opp i høyden over tåka. Rakk akkurat å komme ned før det ble for mørkt.

Map