Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Skrehelle fra Jønnevald

Date:
21.09.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
10.1km

Morgentur til Skrehelle. Denne gangen fra et for meg nytt utgangspunkt, golfbanen på Jønnevald. Jeg var spent på hvor god sti og merking det var herfra. Hadde lest for et par år siden at det skulle være merket herfra, men det var å ta hardt i å si at det var godt merket. Det var skiltet "tursti" fra parkeringen på golfbanen, og jeg fant blåmerking videre opp fra golfbanen. Deretter var det sporadisk blåmerking, men ingen skilt. Jeg fulgte derfor et smalt traktorspor jeg fant på kartet, og som gikk i svinger oppover lia. Dette sporet endte opp ved en telemast/bredbåndsmast et godt stykke opp som jeg egentlig aldri har registrert har vært der. Heldigvis fant jeg en svak sti markert med et rødt bånd som startet 100 meter nedenfor masta. Ikke lett å se om man ikke følger >>>

Map    

Skum

Date:
18.09.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
6.3km

En formiddagstur til en ny topp for meg. Hadde sett meg ut en sti på kartet som gikk fra Vanebu. Jeg trodde den skulle gå opp på nordsida av brua over bekken, men fant ingen sti der. Jeg begynte derfor bare å gå oppover uten sti og håpet jeg skulle komme over stien etter hvert. Den dukket ikke opp, så jeg bare satte kursen rett mot toppen. Gikk stort sett greit, ikke så vanskelig terreng unntatt et par bratte knauser. Den beste utsikten var fra en av disse knausene, etter det slaket terrenget ut litt, og på selve toppen var det ikke så mye utsikt. Men fint allikevel. På toppen fant jeg plutselig en blåmerket sti, noe jeg ikke hadde forventet. Jeg fulgte denne nedover til jeg kom inn på stien som går mot Venevann. Jeg krysset stien og tok meg opp på Granekollen (som stort sett hadde >>>

Map     2 comments

Hvitsteintjenn

Date:
10.09.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
1.6km

Hyggelig ettermiddagstur med familie der vi brant bål på bålplassen til gapahuken ved Hvitsteintjenn. Gikk opp fra den nye parkeringen ved Trommedalsvegen. Årets første hjortelusflue observert.

Map    

Garvannsfossene

Date:
08.09.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
1.5km

Søndagstur til de flotte Garvannsfossene ved Valeseter. En liten perle med kort vei å gå (ekstra kort i dag med åpne bommer), men ingen andre folk å se. Ekstra stor vannføring i dag etter alt regnværet, har ikke sett så mye vann der før.

Map    

Geitebuvarden

Date:
07.09.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.7km

Ny testtur for å sjekke om kneet var blitt bedre etter behandlingen tidligere i uka. Det holdt i alle fall lenger, men fikk vondt igjen mot slutten. Ellers en fin tur i regnvær og tåkedis.

Map    

Skrehelle

Date:
02.09.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.5km

Kveldstur over Lille Skrehelle, toppen og Ramsberget. Fint lys i solnedgangen.

Map