Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Kløverødkollen og Hovde

Date:
30.06.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
12.4km

Morgentur fra Snurråsen til Kløverødkollen og Hovde. Opp og ned samme vei til Hovde. Prøvde meg på en sti langs høyspenten østover fra Kløverødtjenn. På grunn av liten tid måtte jeg snu, da det var litt usikkert hvor denne stien endte. Snudde og fulgte stien ned mot Snurråsen via en skogsbilvei som endte i bunn av Snurråsen.

Map    

Vardås i Bamble

Date:
29.06.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
5.3km

Tur med familien for å ta en titopper. Satset på kysten i dag for å kanskje unngå den verste varmen, i tillegg til at det var en lettgått tur med barna.

Map    

Rundtur i Opdalen

Date:
26.06.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
24.0km

Rundtur i Opdalen i dag. Fint og varmt vær for tur i delvis nytt terreng for meg. Løp innover veien under Skriua og videre innover til jeg fant veien som gikk opp til Sølverødseter. Videre på sølete skogsvei som var ryddet med gravemaskin så det ut til. Fulgte denne til den endte i ingenting, så jeg fortsatte uten sti fram til jeg fant stien som gikk forbi Langevann og fram til grusveien som går ned til Vanebuvann. Nydelig utsikt og fin nedstigning fram til Vanebuvann. Når jeg kom til demningen, fortsatte jeg over Grorudveien og oppover grusveien som gikk øst- og sørover mot Hovde. Når jeg kom til enden av denne fulgte jeg et traktorspor et par hundre meter før jeg skjærte opp lia i retning Hovde. Flott skogsterreng å gå i på denne siden. Traff også på en elg i lia. Bedre utsikt >>>

Map    

Ramsås og Mælakollen

Date:
23.06.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.7km

Morgentur til Ramsås og Mælakollen i Siljan. Ramsås først, og så Mælakollen med rundtur til slutt.

Map    

Langtur over Vealøs og Skrehelle

Date:
17.06.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
41.0km

Langtur direkte fra jobb i Skien sentrum sammen med Spjotar . Vi løp via Vestre og Østre Vealøs, langs Skisjøvegen, og fram til Midtbygda skole der hun hoppet av turen. Jeg fortsatt videre over Holtesletta til Galtetjønn, opp til Ristingkollen og Middagskollane, og videre til Skrehelle på andre sida av dalen. En runde på Skrehelle og videre stien over St.Hansåsen og ned til Kleven. Avsluttet over Storhaug og Gunnborgdalen og på stier ned til Siljanvegen. Flott tur, moro å ta både Vealøs og Skrehelle på samme tur. Slitne bein på noen og enhver til slutt :)

Map     2 comments

Rustankollen

Date:
14.06.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
10.6km

En aldri så liten kveldstur hjemmefra til Rustankollen. Vått, sølete, insekter og kratt. Vet ikke om jeg tar samme runden på en stund.

Map    

Skrehelle

Date:
12.06.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
4.3km

Kort tur opp til Skrehelle i regnværet.

Map    

Skorve i Seljord

Date:
10.06.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
11.3km

Det dukket opp en mulighet til å få et par dager alene uten barna denne pinsehelga, så Elin og jeg reiste opp til Seljord søndag ettermiddag. Mandagen brukte vi til å gå på fjelltur til Skorve. En virkelig flott fjelltur dette, som går gjennom skogen på bratte traktorstier og andre stier, og videre opp over tregrensa til høyfjellet. Tok en avstikker for å se restene av flyet som styrtet i fjellet under krigen. Fascinerende at dette fortsatt ligger i fjellet etter 75 år. Flydeler lå spredt i terrenget over et stort område. Fortsatte til toppen og nøt det flotte fjellandskapet og utsikten spesielt mot Seljord og Seljordsvannet. Og på toppen var det et flott rundskue med både Gaustatoppen et stykke unna og Lifjellområdet, i tillegg til Mælefjell rett over dalen. Returnerte samme >>>

Map    

Vealøs fra Sneltvedt

Date:
08.06.2019
Characteristic:
Jogging
Distance:
15.5km

En rundtur i "nærområdet", med start fra Sneltvedt og avslutning hjemme. Innom noen stier jeg faktisk ikke har gått før, så det ble en bra runde inkludert stien mellom Kikutstien og Lensmannseterstien. Regnvær i starten, som ga seg etterhvert.

Map    

Titoppern på en dag

Date:
05.06.2019
Characteristic:
Jogging
Duration:
10:43h
Distance:
45.8km

Å ta ti titoppere på en dag er en utfordring jeg har hatt lyst å gjøre en stund. Dette har blitt mer aktuelt etter at jeg meldte meg på Stranda Fjord Trail Race som skjer i august. Nå følte jeg meg klar til å prøve, etter å ha hatt noen langturer i det siste. Men var ikke så lett å få til å klaffe sammen med Thomas og Eirik (broder'n), som jeg også skal til Stranda sammen med. Men det dukket opp en åpning denne onsdagen, på 3 dagers varsel. Eirik var usikker på hvor lenge han kunne være med, på grunn av avtaler på ettermiddagen, men ville være med i starten. Vi avtalte at han hentet meg 0630, så kjørte vi videre og hentet Thomas. Kjørte deretter til første stopp, Mælakollen i Siljan. 1. Mælakollen Start kl: 07:10 Turlengde: 0t 38min Distanse: 2,9km Høydemeter: 274m Kort >>>

Map