Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Skrehelle

Date:
29.12.2018
Distance:
5.3km

Ettermiddagstur til Skrehelle, antakelig siste for året. Startet i det sola gikk ned, og kom til toppen før jeg måtte skru på hodelykta. Fin utsikt fra Lille Skrehelle, i skumringen. Når jeg kom til Ramsberget var det nesten helt mørkt, og fantastisk utsikt over byen. Fine tråkka stier hele runden, men en del smelta etter mildværet, og enkelte steder helt bart. Min 25.gang på Elggløtt, mangler én på et snitt på en gang annenhver uke i 2018. Men tar jeg med de Skrehelleturene jeg ikke har vært forbi der, er jeg godt over..

Map    

Jarseng

Date:
27.12.2018
Distance:
2.6km
Map    

Skrehelle

Date:
22.12.2018
Distance:
3.1km

En tidlig morgentur til Lille Skrehelle. De siste dagers regnvær i byen var snøvær et par hundre meter høyere, så det var godt med snø oppover. Den tråkka stien fra før snøværet var borte, så det var tråkking og vassing i ca 30 cm snø. Relativt tungt, så stoppet på Lille. Kunne gjerne hatt trugene denne turen. Flott utsikt som vanlig i grålysningen på utsiktspunktet.

Map    

Alsgården

Date:
12.12.2018
Distance:
7.4km

Deilig tur i strålende vintervær i dag. Tur både på stier og ute i terrenget. Akkurat lite nok snø til at det gikk fint å vasse rundt. Målet for turen var Alsgården fra Fjelldalen. Gikk via Ramsberget og opp til St.Hansåsen. Det var tråkket sti over St.Hansåsen (Litt overrasket da jeg ikke har inntrykk av at dette er en mye brukt sti), så fulgte denne ned til Kalverumpa (dalsøkket mellom Seteråsen og Alsgården). Tråkket min egen sti opp dette bratte dalsøkket. Begynte å se etter et egnet sted å bevege meg opp mot Alsgården, da jeg plutselig fant skilt mot Alsgården og Seteråsen. Hadde ikke ventet å finne dette her. Derfra var det lett å finne veien videre opp. Fulgte noen spor jeg trodde var en person med svært lang skrittlengde inntil jeg skjønte at dette var elgspor...

Map    

Skrehelle

Date:
10.12.2018
Distance:
4.7km

Kveldstur med hodelykt til Skrehelle. Til toppen via Lille og Elggløtt, ned igjen samme veien. Fint føre med opptråkket sti i ca 15 cm snø. Stjerneklart og fin utsikt over lysene fra byen. Kan ikke bli mye bedre.

Map    

Olaugtjennkollen og Jonskollen

Date:
05.12.2018
Distance:
7.7km

Flott dag på Skrehelle. Tenkte jeg ville prøve å finne en vei opp på Olaugtjennkollen, som jeg aldri har prøvd på. Passet fint i dag, med minusgrader og frosset bakke. Fant et eldgammelt traktorslep like nedenfor stikrysset mot Venstøptjern. Det var grodd godt igjen, men mulig å følge. Tok ikke lang tid før jeg kom til et åpent område, og lett å se toppunktet. Relativt stort topplatå, og jeg gikk for å se om det var utsikt mot Olaugtjenn. Det var dårlig, bare noen glimt mellom trærne. Gikk andre veien, ned via en liten kløft, og opp på kollen som heter Jonskollen. Denne var ikke registrert som PBE fra før. Ned igjen samme vei jeg kom, og videre over Nordre. Nydelig utsikt der som vanlig i et nydelig vær. Varden Utsikt fra stien ned fra Varden mot Piklua "Utsikt" fra >>>

Map