Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Vealøskapellet

Date:
29.04.2018
Distance:
5.6km

Hele familien på tur til Vealøskapellet denne søndagen. Snøen nesten forsvunnet her nå. Barna koste seg med å plukke vårblomster, mye blåveis og hvitveis, samt hestehov. Fant også gullstjerne og vårkål.

Map    

Skrehelle

Date:
28.04.2018
Distance:
5.8km

Skrehelle rundt. En avstikker til Tjærehjellåsen, som egentlig er litt tidlig med tanke på snøen. Ble ganske våt av å tråkke gjennom her. Resten av turen ganske grei.

Map    

Vealøs

Date:
25.04.2018
Distance:
8.4km

Tur i Vealøsområdet i dag. Fra Lensmannsseter var det relativt snøfritt den første kilometeren, med en del blåveis, hvitveis og hestehov langs veien. Litt mer snø oppover, men mest etter Vealøskapellet. Gikk allikevel greit da snøen var kompakt i stien. Fra toppen fortsatt jeg ned veien mot Skifjell, men tok av i stidelet mot Østre Vealøs og gikk ut til utsiktspunkt på det jeg tolker som Haukås på kartet (mulig dette navnet refererer til en noe lavere topp rett sør for utsiktspunktet) og har lagt inn dette som PBE. Flott utsikt mot sør her. Gikk (vasset i snø) tilbake til veien og tok av på nytt ved Grytekleiv. Strake veien derfra til kapellet og ned til parkeringa.

Map    

Skrehelle

Date:
17.04.2018
Distance:
5.3km

Sannsynligvis vinterens siste trugetur, for nå smelter snøen raskt. Men det er fortsatt godt med snø på flatene oppe på Skrehelleplatået. Deilig vær og fine forhold. Traff en av Skrehelletraverne på Elggløtt. Fant ferske spor etter elg i nærheten av Elggløtt også. Følelse av vår nå!

Map    

Skrehelle

Date:
15.04.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
3.1km

Kveldstur til Lille Skrehelle. Feilberegnet føret, da jeg tre dager tidligere fint gikk helt til Varden på beina. I kveld bar ikke snøen i det hele tatt, og det ble en utrolig slitsom tur med kaving i dyp snø. Truger hadde vært tingen i dag. Orket ikke tanken på å gå lenger enn Lille Skrehelle, da jeg brukte nærmere 40 minutter opp dit.

Map    

Skrehelle

Date:
12.04.2018
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
6.7km

Gikk opp til Skrehelle via Lille Skrehelle på beina. Godt opptråkka sti fortsatt, selv om snøen nå er lett å tråkke gjennom. Hadde trugene på ryggen, så når jeg hadde passert Elggløtt på vei ned igjen, tok jeg av stien og gikk opp på Tjærehjellåsen (som jeg fant ut den het i etterkant). Et toppunkt jeg aldri har gått til før, men med flott utsikt spesielt mot nord og Vestre Skrehelle. Relativt bratt ned mot nord for så å gå opp på Vestre. Via utsiktspunktet og ned stien. Måtte ha truger hele resten av veien ned.

Map    

Skrehelle

Date:
04.04.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
4.7km

Kveldstur til Skrehelle, via Lille og Elggløtt. Rakk akkurat ned igjen før det ble for mørkt.

Map    

Tinnskollen

Date:
02.04.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.8km
Map