4 mil i tett tåke (13.05.2009)


Map
Ascents Snøtinden (1,594m) 13.05.2009

Dette skulle bli en lang dags øvelse i praktisk bruk av GPS.
Vi våknet tidlig på morgenen i våre campinghytter på Reipå med et begredelig vær. Tett tåke nesten ned til 0 moh og regn. Ett lyspunkt det var lite vind!
Etter frokost på Ørnes Hotell kjørte vi videre forbi Glomfjord gjennom to tunneller og tok av kystriksveien (rv.17) i retning Gloman. Kjørte langs Fykanvatnet og gjennom den smale, bratte og mørke anleggstunnellen mot Storglomvatnet. Vi parkerte noen hundre meter etter tunnellen. Startet herfra i tåke og regn. Gikk opp mellom høydene 864 og 969 hvor vi kom inn på breen.
Synes selv at vi fant en fin GPS-kurs videre. Passerte høyde 1259 på østsiden med noen hundre meters avstand. Videre øst for Tretten-null-to-høgda (som senere er målt til 1277) med noen hundre meters avstand. Herfra gikk turen i en stor vestlig bue over breen for å treffe de høyeste punktene og en passe oppstigning til toppen på SNØTINDEN 1594.
På toppen var det mere vind og kuldegrader i tillegg til den like tette tåka, så vi prioriterte et kort besøk her.
Returen gikk mye raskere - GPS ble lagt vekk og skisporene ble fulgt tilbake. Noen korreksjoner ble imidlertid gjort. Det er vel mest vanlig at de fleste har en lei tendens til høyrevridning i tett tåke. Det viste iallefall skisporet... Nå trengte vi den tiden vi hadde til en rask kjøretur til Bodø og flyavgang til Trøndelag. Med på turen Inger Lise, Johan og Paal Andre.
Lengde 41.6km - Tid 10timer - 1730Hm.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.