Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Tre Cime

Date:
02.07.2017
Duration:
3:10h
Distance:
9.3km

Når man er i Nord-Italia og Dolomittene, må man besøke Tre Cime di Lavaredo som sannsynligvis er et av Alpenes mest kjente landskaper. Man må belage seg på å treffe masse turister på en slik tur og det ble til tider kø gåing, men en fin tur uansett. Dramatisk natur og en kjempefin opplevelse.

Map    

Sass Pordoi

Date:
03.07.2017
Duration:
7:08h
Distance:
16.3km

Tok gondolen opp til 2950m høye Sass Pordoi og gikk en flott rundtur via 3152m høye Piz Boe. Gikk ned til dalen på rute 647 og opp passet til parkeringsplassen via god sti som delvis fulgte alpinløypa. En kjempeflott dag i meget godt tilrettelagt italiensk høyfjell.

Map    

Via ferrata Bepi Zac

Date:
04.07.2017
Duration:
4:43h
Distance:
6.8km

På tur i Italia, leide vi oss sikringsutstyr på en lokal sportsforretning og valgte oss ut en relativ enkel rute med via ferrata. I Italia er via ferrata mye mer utbredt enn i Norge og en del av det italienske forsvaret. Rutene blir vedlikeholdt av alpinere i det italienske forsvaret. Ruten vi valgte ble en kjempefin opplevelse med passe utfordrende og luftig terreng. Vi var litt skeptisk til været og om det skulle bli torden, men det ble en flott dag med fint vær.

Map    

Topper rundt Jonsvatnet

Date:
09.07.2017

Topptur i nærområdet på jakt etter topper i Trondheim kommune med primærfaktor ≥ 100m. Etter sammenslåing med Klæbu kommune er dette 21 topper.

Map    

Elghøa

Date:
12.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:27h
Distance:
11.0km

Så var dagen kommet da jeg skulle ta meg opp til Elghøa; en "Smultring" jeg måtte gi opp på tur til Håggåberget tidligere i år. Lia opp fra Lønset var like bratt som tidligere og været var heller ikke det man kunne forvente i midten av juli. Tåke og snø, men nå skulle jeg opp! Med kart, kompass, GPS og en innholdsrik dagstursekk var det bare å sette i gang. Det lave skydekket letta litt etter hvert, men det ble god bruk for GPS'n for å finne toppvarden.

Map    

Fauskånebba

Date:
14.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
9:46h
Distance:
24.7km

Etter overnatting på Vindølbu var det klart for en tur til Fauskånebba som består av tre topper. Indre Fauskånebba er den høyeste. Været var ikke det beste, men skylaget sprakk opp og alt i alt ble det en flott dag i fjellet. Terrenget opp fra Vinddøldalen er ikke det enkleste å gå i med myr, kratt og tykt lag mose, men god trening er det.

Map    

Fruhøtta

Date:
15.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:46h
Distance:
21.8km

Andre dag på tur inn i Vinddøldalen og planen var å komme opp på Fruhøtta. Vi fulgte skilting opp veien, men fant ikke noen god passering av Vinddøla og sti mot toppen. Det ble derfor "offtrack" i tungt skog og myrterreng med plagsom klegg surrende rundt hodet.

Map    

Svarthamran og Geithetta

Date:
20.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
25.1km

Første av to dager med tur fra hytta på Nerskogen med overnatting på Trollheimshytta. Dagens plan er å gå innom fem av Svarthamran's topper samt å bestige to topper på Geithetta.

Map    

Mellomfjellet og Falkfangerhøa

Date:
21.07.2017
Duration:
10:19h
Distance:
32.3km

Andre dag av tur fra hytta på Nerskogen med overnatting på Trollheimshytta. Dagens plan er å gå innom alle toppene på Mellomfjellet før retur til Nerskogen. Etter en god natts søvn på Trollheimshytta var det bare å starte på oppstigningen til Mellomfjellet. Fantastisk vær gjorde dette til en sjelden flott dag i fjellet.

Map