Pla de la Casa (28.07.2014)

Written by JørgenM (Jørgen Moen)

Characteristic Hillwalk
Duration 7h 00min
Map
Ascents Penyeta de les Creus (1,335m) 28.07.2014
Pla de la Casa (1,387m) 28.07.2014

En fin rundtur med Pla de la Casa som hovedmål. Tur sammen med Per, Peder og Mads. Turen ble underveis utvidet til å få med oss flotte steinformasjoner (les Agulles) og Penyeta de les Creus(1335) og L´Heura(1351).

Pla de la Casa 1387 moh
Pla de la Casa 1387 moh

Turen startet fra sør. Parkerte bilen i skarp ve sving ca 3 km etter Confrides. Turen starter noen hun dre meter på grusete bilvei, så over på sti. Stien går bratt oppover ca 300 høydemetere, og ender opp i skaret til ve på bildet.

Morgentåke
Morgentåke

Så over på vei igjen og vi ser høyeste toppen og første mål for turen. Her står skilt merket Pla de la Casa. Stien går da bratt oppover igjen.

Oppe på toppen av L´Aspre de Puig 1378 moh er terrenget flatt og vi får god utsikt nordover. Her er terrenget annerledes enn mot kysten, mye flatere og tørrere. Videre opp mot selve hovedtoppen går vi forbi en stor og dyp Nevera (snøsilo). Snø ble lagret her og om vår/sommer fraktet ned til kysten for å kjøle ned fisken før transport. Så går stien opp til høyre til selve toppunktet. Summit Pla de la Casa.

Summit Pla de la Casa 1385 moh.
Summit Pla de la Casa 1385 moh.

Så gikk vi ned fra toppen igjen og derfra stien videre ned en bratt bakke og på ned siden av fjellet igjen sørsiden av fjellet til kryset med skiltet hvor vi tok av til toppen. Herfa tok vi en avstikker til "Afrikavinduet". Et flott hull i fjellet med formen til Afrika.

Afrikavinduet
Afrikavinduet

Turen ble herfra bestemt utvidet og vi fortsatte videre rundt fjellet Penyeta de la Creus 1335 moh, og få med oss de flotte steinformasjonene les Agulles. På veien gikk vi nord og østover og forbi Font Roja hvor vi fyllte vannflaskene våre. Herfra fulgte vi fjellet rundt
på nordsiden og gikk opp til steinsøylene Les Agulles.

Les Agulles
Les Agulles

Så fulgte vi blåprikkete merket løype videre oppover fjellet forbi toppen av Penyeta de la Creus. Her kom vi inn i furuskog som tok oss videre til en vei. Her tok vi turen opp på L`Heura 1351 moh for å komme ned på veien vi kom opp. Vi fulgte nå veien og stien videre tilbake til bilen. Turen tok totalt 7 timer.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.