Vårskitur med HiSF (08.04.2014)

Written by 500fjell (Sondre Kvambekk) GSM

Start point Goro (490m)
Characteristic Backcountry skiing
Distance 12.0km
Vertical meters 700m
Map
Ascents Store Haugmelen (1,172m) 08.04.2014

På vårsemesteret til B1 Idrett ved HiSF hadde vi muligheten til å velge en dag med vårskitur, buldring eller kampsport som valgfag. Jeg valgte vårskitur. Det var litt uvisst om hvor turen skulle gå hen, men valget endte på Kaupangerskogen der vi skulle fyre bål og kanskje gå en topptur til Store Haugmelen for de som hadde lyst.

God stemning rundt bålet :)
God stemning rundt bålet :)

Været var ikke helt det store idet vi møttes på Ingafossen i Sogndal, klar for avreise. Pøsregn er ikke så kult å gå på tur i. Kanskje dette kom til å bli mer en «våtskitur» enn «vårskitur». I kolonne kjørte vi til Kaupanger og opp til Goro. Vi hadde forhørt oss med grunneieren at vi kunne kjøre forbi bommen ved Dalaker. Vi var en gjeng på rundt 30 stykker som skulle på tur. Med oss hadde vi to trivelige veiledere – Odd Lennart Vikene og Vegard Vereide. Vi fulgte veien oppover mot Vassløysa og satte leir en drøy kilometer før denne plassen. På tur oppover lærte Vegard oss mange lokale facts og Kaupangerskogen. Furuskogen her oppe hadde visst blitt brukt som tømmer og fraktet med skip til fjerne strøk fra Amlabukta helt tilbake til vikingtiden!

På leirplassen hadde vi en skikkelig felles dugnad hvor vi slo opp en presenning til gapahuk og samlet sammen masse ved til å fyre opp et stort og varmt bål. Koste oss rundt bålet en god stund før veilederne samlet en gjeng rastløse sjeler som ville bli med opp på Store Haugmelen. De som ville ble med på dette, mens andre heller ville ta det med ro rundt bålet. Jeg hang meg med toppturgjengen.

Fikk oss en topptur til Store Haugmelen også gitt.
Fikk oss en topptur til Store Haugmelen også gitt.

Fulgte løypa videre opp til Vassløysa. Snøen var ganske gjennområtten opp her. Lenger oppe var den fastere. Halvvegs til toppen snudde Vegard med en liten gjeng mens resten fortsatte helt til toppen. Artig å komme opp her selv om utsikten ikke var helt den store som det var de to foregående gangene jeg har vært her. Returen ble noe utfordrende med fjellski, men verre for de som stilte med langrennsski. Stor «trynefaktor» for å si det sånn... Ble en del venting før vi kom oss tilbake til leiren. Resten av gjengen hadde forlatt leiren, så vi måtte henge i skulle vi ta igjen de andre.

Vel tilbake ved bilen var alle enige om at det tross alt hadde vært en fin tur!:)

Kart

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.