Vardafjellet og Hamrefjellet med Mayhassen (25.03.2014)

Written by Fjellsamleren (Endre Myrdal Olsen) GSM

Start point Smådal
Endpoint Valla
Characteristic Hillwalk
Duration 2h 00min
Map
Ascents Hamrefjellet (280m) 25.03.2014
Vardafjellet i Fana (339m) 25.03.2014

Høytrykket har ankommet

Jeg kjørte fra jobb i ca 16.40 tiden. Stoppet ved Scandic Hotell Bergen for og plukke opp Øyvind som jeg hadde avtalt en tur med i dag. Vi traff hverandre for første gang og praten gikk med en gang løst om fjell, PF og div turer. Øyvind er en ordentlig trivelig kar. Vi kjørte ned til Smådalen som er et lite sted litt nord for Kalandsvatnet. Vi parkerte på en privat P - plass som vanlig (fikk lov) og fulgte en sti til toppen av Vardafjellet. Høytrykket har etter mye venting og svunnet håp endelig ankommet Bergen og solnedgangen med utsikt til Bergens stoltheteer kunne nytes.

Meg og Øyvind på Vardafjellet
Meg og Øyvind på Vardafjellet
Fra venstre: Austefjellet, Hausdalshorga og Sydpolen
Fra venstre: Austefjellet, Hausdalshorga og Sydpolen

Det tok ikke lang tid før vi var oppe og begge begynte med en gang og tenke ut andre aktuelle topper som vi kunne ta i tillegg. Øyvind ville helst at det skulle være en PF 100. Hamrefjellet var nærmeste og Øyvind hadde ikke vært på denne før så da falt vi for den. Vi satset på og klare det før mørket senket seg. Vi kjørte opp mot Valla og parkerte i den krappe svingen. Dette var kortere enn og kjøre rundt til Nøttveit hvor jeg startet forrige helg. I følge kartet skulle det være en sti til Hamrefjellet fra denne svingen. Vi satte i vei oppover på noe vi trodde var en sti, men det er alltid for godt til og være sant om man går fra slike steder som vi valgte nå. Vi endte opp i den tjukkeste granskogen og kvistene knakk og spratt i alle kanter mens vi myset og gikk krokbøyd i den våte mosen oppover. Av og til måtte vi ned på alle fire pga div tett vegetasjon.

Øyvind på Hamrefjellet
Øyvind på Hamrefjellet

Vi kom omsider ut på den "orginale" stien og kunne følge denne til toppen. Ned igjen gikk vi nok en gang gjennom granskogen men denne gang i et litt mer åpent område. Praten gikk fremdeles like løst og vi var nede ved bilen rett før skumringen kom. Jeg kjørte deretter Øyvind tilbake til hotellet.
Tusen takk for turen, Øyvind!

User comments

  • -
    avatar

    Stivalg i granskogen......

    Written by knutsverre 27.03.2014 20:40

    Strabasene på Hamrefjellet virket kjent, sikkert for Øyvind også! Men han begynner vel å bli fortrolig med bergensere som roter seg vekk på småturer i nærområdet!

    • -
      avatar

      Sv: Stivalg i granskogen......

      Written by Fjellsamleren 29.03.2014 02:07

      Jeg aner hvertfall ikke hvor den stien som er stiplet inn på kartet ble av, men jeg foretrekker Nøttveit som utgangspunkt for Hamrefjellet. Jeg husker at Mayhassen skrev i en kommentar i sin egen turrapport fra Sveningen at han "var i så godt humør" pga alle bergenserne som omringet ham. Vi har sikkert gjort inntrykk siden han velger og gå på tur med oss Knut Sverre :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.