På ski til "17 listers" topp :-D (10.11.2013)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Map
Ascents Heimdalshøe (1,842m) 10.11.2013
Visits of other PBEs Parkering Heimdalsmunnen (1,170m) 10.11.2013

VAKKERT

Yr hadde meldt om sol hele søndagen for området vi nå befant oss i. Kunne det bli bedre?? JA, det kunne det! Yr hadde faktisk meldt rett for en gang skyld :-D. Dagen i forveien hadde vi også hatt sol, og blå himmel, men da hadde vi aktivt leitet etter godt vær. Vi var da oppe på en nabotopp av dagens tur-mål, for å vurdere veivalg opp mot dagens topp/mål. Ikke at det er noe hokuspokus, men det er greit å rekognosere når en ha sjansen:)

Helt ok ved dagens parkeringsplass

Fjellskiene mine, var (med god hjelp :-D) satt inn med voks, siden sålen var blitt mektig tørr fra sist vinter. Dette tykke laget voks under skiene, som var lagt på med kjærlighet, hadde nå ligget på, i en uke. I mellomtiden hadde jeg fløyet rundt i Norges land på øvelse med luftforsvaret.

Nå var tiden kommet! Voksen skulle fjernes med "nøysom" hånd ;) og så.. en hver ski-turgåer utfordrende valg! Hvilken smurning vil redde dagens tur opp mot de magiske høyder??
Valget er hver gang umåtelig spennende ;-D men for ikke å holde deg på pinebenken.... (trommevirvel):

Swix V30 blå!! Festevoksen over alle festevokser! Den beste! Den kjære, Den uovertrufne klassikeren blant alle klassikere! Når føret er bra og kuldegradene behagelige er dette voksen en bruker... i temperatur området -2 til -10 ved nysnø!! Ahhh, musikk i fingre og ører;)

Sniff tittet mistenksomt på mine aktiviteter. Hva skjer. Hæ? Ski! Sekk! Fotoapparat! Skulle han tro sine egne øyne? Skulle vi på.......TUR?? I DAG?? NÅ ?? VOFF- VOFF!!!

Vi ruslet over riksveien fra parkeringen ved Heimdalsmunnen, hvor vi så langt var alene om tilstedeværelsen. Ikke noe problem med plass i dag. På motsatt side var det på med sekk og ski. Sniff var overlykkelig over utviklingen så langt i dag.....Ja, jeg også, om du spørr :-D

Ikke noe vanskelig veivalg i dag. Hold mest mulig høyde oppover. Over rein/sau gjerde, og så videre innover. Godt med snø hele veien, til årstiden å være?! Områder hvor vinden hadde fått ta litt tak, var det enkelte tuster av stein å se. Men ikke noe problem :) Vakkert! Videre ble valget om vi skulle gå høyre eller venstre av topp 1732. Vi hadde vurderte dagen i forveien at det så best ut å gå høyre, men nå ble det venstre.

Rundet greit oppover i litt zikk zakk, og oppe mot selve toppen var det rett og slett påskestemning både med vær og føre. Litt kald sno, som hadde hentet fart fra Sjodalen ble bare en koselig faktor. Ikke noe problem når en har godt med tøy og varme votter, selv i effektive 15 minus. Hærlig!! Vinteren har startet!!! Tjohoooooooo!

På toppen fikk vi lurt i oss noen medbrakte matbiter :) Og jammen ta..I år igjen! Tor-Arne! Saften fryser på flaskene dine! når det er minusgrader! Denne feilen gjør jeg på første "minus-tur" hvert år!!! Ja ja, neste sesong husker jeg det sikkert ;)

Mye flotte topper rund 360, mimre mimre :-D

Så etter å hatt flasken på kroppen nedover igjen, ble det litt å drikke nede ved bilen igjen:-D

Og nedover gikk det jammen unna gitt. Den voksen som hadde kost seg under skiene en ukes tid, gav FART! Kan ikke huske å hatt så stor fart nedover på mine fjell ski med den helninger som var her. Moro. Innimellom (to ganger) ble det litt bråstopp, pga steinur som lusket og lurte under snøen. Men det er bare kos. Gir spenning i hverdagen, og ski er til for å brukes!

Sniff derimot var ikke like happy med farten.. han slet faktisk med snøen og farten. Kan ikke huske å sett at han har slakke akter noen gang før! I dag måtte jeg faktisk stoppe å vente på han 3-4 ganger. Hmmm dårlig form, lille pusekatt;) Neida, han er flink, det ble bare litt mye snø:)

Halvveis nedover møter jeg en kar på randonee-ski. Han proklamerte at toppen var målet, og fartet videre uten særlig mer mikk makk. Hmm, kanskje fordi hunden hans hadde løpetid..Og plutselig var ikke Sniff så sliten lengre;) He he, gutter altså.

En 5-600 meter lengre ned passerte vi hans bedre halvdel? som syntes det ble litt langt å gå til høyde 1732 med randonee ski. Hun misunte meg mine fjell-ski, i dag. Og jeg hennes randonee ski. Men bytte det ville hun ikke:) Så etter hyggelig fjellprat, fartet vi vider på reine motorveien ned til bilen. Sporet vårt var nå både hardtråkket og bredt etter randonee x 2 i fjell-ski løypa vår.

Nede ved bilen igjen, danset jeg en blanding av engler i snøen og zumba etter en utrolig flott fjell tur...PÅ SKI IGJEN! Sniff derimot hoppet inn i bilen og sovnet etter 5 min.

Når vi kjørte ned mot beito igjen, så jeg.. at vi hadde glemt noe ;) Kiten min! .....men kanskje ikke sniff er lei seg for det...det blir tungt nok å løpe etter meg i nedoverbakker, om han ikke skal løpe etter meg i oppoverbakkene også.

Takk for besøket..vi ses snart igjen:-D

User comments

  • -
    avatar

    17-listers-topp

    Written by mortenh 20.11.2013 18:41

    17-listers topp er ikke til å kimse av! Var det ikke fint å være tilbake i Valdres en tur igjen da? Du er mer enn velkommen til og egentlig oppfordret til å gi et pip neste gang du besøker traktene.

    • -
      avatar

      Sv: 17-listers-topp

      Written by 19topper 21.11.2013 23:04

      Joda Morten. Jeg trives fortsatt godt oppe i Valdres området. Det kommer jeg alltid til å gjøre, noe annet ville vært unormalt!! :-D OG lover å plinge på neste gang. Nå er jeg nyopererte, så det blir minimum 6 uker pause...men kommer sterkt tilbake i 2014 :-D

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.