Klatre- og åstur til Svelvik (05.05.2013)

Written by 500fjell (Sondre Kvambekk) GSM

Characteristic Hike
Duration 1h 49min
Distance 5.5km
Vertical meters 222m
GPS
Ascents Høgåsen (314m) 05.05.2013
Visits of other PBEs Mekka (70m) 05.05.2013

Klatring på Mekka

Endelig kom det en dag med skikkelig sol og varme. Gradstokken viste over 15 grader i skyggen, så at våren er i anmarsj er det ingen tvil om. Etter å ha vært syk og sengeliggende to dager i forvegen var det godt å komme seg ut i frisk luft med ny energi. Johan og jeg skulle ut og klatre og for variasjonens skyld fikk vi lyst til å prøve ut klatrefeltet Mekka ved Berger sør for Svelvik. Her nede var det skikkelig vårstemning. Jeg kommer alltid litt i sørlandsstemning når jeg kjører langsmed landeveien rundt Drammensfjorden. Parkerte ved et murbygg på østsida av veien hundre meter fra veggen som ligger like ovenfor veien. Fjellet var varmt og fint med mange spennende formasjoner for enhver smak, et meget bra cragg!

Johan på vei opp ruta med det snasne navnet "SEX-tension" (grad 6). Våryr?:)
Johan på vei opp ruta med det snasne navnet "SEX-tension" (grad 6). Våryr?:)

Vi måtte bare komme igang med klatringa og uten oppvarming ledet jeg opp rutene "Gruppeseks" (6) og klassikeren "SEX-tension" (6). Sistnevnte meget flott layback klatring til topps. Førstnevnte hadde et overraskende vanskelig parti i starten som begge slet med. Deretter klatret jeg ruta "Misjonærmetoden" (6) onsight på naturlige sikringer (pers på trad!), fin og kort rute med overheng midtvegs. Klatret så ruta "Dryppende våt seks" (6) på bolt. Mye koffertfokus her ute, alle er vel enig i at klatring er bedre enn sex? ;-)

Sondre leder opp klassikeren "Ritalin" (7/7+).
Sondre leder opp klassikeren "Ritalin" (7/7+).

Fikk fyrt opp engangsgrillen og satt opp slakklina, så nå var det skikkelig god stemning! Trivelig at det heller ikke er så mye trafikk her i forhold til feks Hauktjern. Neste rute som ble gått var klassikeren "Ritalin" (7/7+) på bolt, denne var hakket over mitt nivå, men med mye hviling og litt hjelp av slyngene kom jeg til toppen. Fin og tung rute som passet meg bedre enn disse teknisk vertikale veggene. Til slutt rundet vi av med rutene "Rett opp veggen" (7-) og "Kontakt med veggen" (5+), førstnevnte hadde et vrient crux på slutten som jeg ikke orket å forsere.

Våren er et faktum!:)
Våren er et faktum!:)

Rusletur til Høgåsen

For å avslutte en ellers strålende dag bestemte vi oss for å få med oss en ny topp, nærmere bestemt Høgåsen sørvest for Svelvik. Parkerte i grøftekanten ved eplehagen (?) på Høyensetra og fulgte en traktorvei som gikk over til å bli merka sti i retning Høgåsen. Litt snø i dalsøkket sørøst for åsen, ellers helt bart. Deilig med en skogstur som dette, litt synd å tenke på at i morgen er det tilbake til det hverdagslige livet på jobben. Må presisere at jeg trives godt på jobben altså. :) Sprang først bort på det høyeste punktet før vi gikk ut på pynten lenger sør hvor det var veldig flott utsikt utover Oslofjorden. Etter å ha kost oss her noen minutter bar det tilbake igjen til bilen.

Takk for en kjempeflott søndag, Johan!:)

Høyeste punkt på Høgåsen.
Høyeste punkt på Høgåsen.
Johan nyter utsikten fra Høgåsen.
Johan nyter utsikten fra Høgåsen.
Takk for turen!:)
Takk for turen!:)

Kart

GPS-track opp til Høgåsen

User comments

  • -
    avatar

    Takk for tipset...

    Written by Olepetter 06.05.2013 20:03

    om klatrefelt i min barndoms hjemby! Jammen fikk du vært på Høgåsen før meg også... :) Den står på lista mi.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.