Håmmålfjellet (20.03.2023)

Written by ersystopo (Erlend Råheim) GSM

Duration 2h 23min
Distance 15.5km
Vertical meters 1,186m
GPS
Ascents Gråhøgda (1,543m) 20.03.2023

Siste reisedag retning Trondheim. Håmmålfjellet var planlagt for lenge siden, og det kom neppe noen gang til å passe bedre enn nå.
Telefonen i svart, så her blei det papirkart og kamerafritt. Valgte også vegen, og ikke ryggen fra hyttegrenda i forlengelsen av tettstedet, i den defensive ånd som oppsto under bekymring for hvordan livet skulle bli administrert etter en eventuell mobildød.
Noen hundre meter snøfresveg, så enkelt scooterspor oppover mot hyttene på Fjellvegen. I enkelte glimt kunne tårnet på toppen bli sett. Ellers var det nok av spor å se på: Mye rein, en enkelt jerv og en god del mår. Skrudde på litt mer trøkk etter svingen med bom og tok av fra vegen der det falt naturlig for å kjenne på den grunne renna som går opp til 1250 m pluss med tanke på nedturen. Den virka fin. Raskt konsum av høydemetre, til tross for et voksende gnagsår på høyre høl, så til slutt opp på maltraktatet av et topplatå der naturtilstanden bare evt. eksisterer i svært gamle menneskers minne. Utsikta inneholdt ingen av Hedmarksgigantene, derimot stort sett flate fjell i nærområdet. Dette på grunn av skydekke i høgda.
Uavbrutt, uproblematisk nedfart helt til de øverste hyttene, der de overskrevssittende på noen motordrevne monstre fant ut at fjellheimen hadde fått nok fred og at det var på tide å herje med Norge.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.