57 Sør-Odal: Granberget (23.10.2012)

Written by morsor (Morten Vilbo Sørum) GSM

Map
Ascents Granberget (528m) 23.10.2012

Bilde nr.2 er tatt i strålende sol men antakelig ikke på høyeste punkt i Sør-Odal. Koordinatene på Peakbook førte meg riktignok hit og jeg kalibrerte min GPS for høyde. Jeg ante at det var ugler i mosen her fordi på vei fra sykkelen ut i skogen kom jeg tilfeldigvis over et skilt med Granberget 526. Var i ferd med å snu men skrudde på GPS og det var lurt. Over 200 meter igjen! Gikk da på kursen og fant fram til stedet du ser på bildet til høyre. Det er dette bildet som går igjen når denne toppen blir beskrevet men da jeg kom tilbake til førstnevnte sted viste GPS en meter høyere, korrigert for kroppshøyde.
Da jeg sto med GPS i hånda på bildet til høyre stilte jeg inn på 526 moh. Tilbake ved stedet med skiltet kommunen eller andre hadde satt opp viste den 528. Nede på bakken var det 527. Ergo en meter høyere. 526 er sikkert riktig høyde men stedet er feil. Bildet til høyre er altså på 525 moh.
For en toppsamler er dette alvorlige greier..

Over til selve turen. Parkerte ved Odals værk et stykke fra Skarnes. Endelig fikk jeg prøvd installasjonene på taket og fikk fraktet sykkelen min. I starten var det flatt og slak stigning men etterhvert ble det brattere. Klarte likevel å holde meg på setet hele veien, men måtte helt ned i førstegir et par ganger. 55 minutter tok turen opp hvor jeg satte fra meg sykkelen. Den korte gåturen inn i skogen har jeg beskrevet i ingressen, veien gikk praktisk talt over toppen av Granberget.
Før jeg skulle kjøre ned skiftet jeg på tørt tøy og satte på meg vindtett jakke. Ingen spøk å sykle nedover åtte kilometer med to varmegrader i lufta. Prøvde først å holde GPSen i hånda i tillegg til å holde i styret men det var vanskelig. Endte med å surre den godt fast på sekken, jeg ville jo selvsagt vite hvor langt jeg hadde syklet. Åtte kilometer eksakt en vei i tillegg til et par hundre meter gåing på toppen. 336 meter høydeforskjell. En time opp inkl. fem min. i skogen og 23 minutter ned på sykkel.
Sør-Odal går inn på 20.plass på min liste som nå består av 61 kommuner.

PS! På bildet som er på Peakbook henger skiltet "Granberget 526" på stedet med det sammenraste tårnet (plankerester). Det er dette jeg snakker om i min artikkel. Noen andre har altså funnet ut at dette ikke er høyest. For seriøse toppsamlere kan det kanskje være krise, men de fleste har nok som meg valgt veien helt rundt kollen og da kommer man automatisk over rett punkt.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.