Liten Tatrarunde (11.10.2012)  3

Written by mortenh (Morten Helgesen) GSM+

Characteristic Hike
Map
Ascents Gesia Szyja (1,490m) 11.10.2012

Liten Tatrarunde

Stikryss i skogen.
Stikryss i skogen.
Utsikt gjennom trærne mot snøtoppene.
Utsikt gjennom trærne mot snøtoppene.

Tredje dagen i Polen sviktet motivasjonen litt. Etter en dum bevegelse dagen før var kneet vondt. Hadde egentlig ment meg på en litt lengre 2000-topp hesteskotur, men når det i tillegg skyet på og tåkekladder la seg nedpå, var jeg ikke vond å overtale til en mindre tur.
Endte opp med en liten runde, rød sti opp til Waksmundzka Rowien og grønn sti opp til Gesia Szyja hvor jeg småhutrende nøt en lengre pause. Til tross for gråværet, var det fortsatt fin utsikt til deler av de høye Tatratoppene.
Gikk litt bortenfor en sperring for å få en fin pauseplass på noen fine klipper.

Videre bar det ned hundrevis (minst) tretrapper ned til Rychtarczyk, noe som lignet på en seter. Dette var grønn sti, mens siste biten tilbake til parkeringen gikk på blå sti.

Fin rundtur. Deretter tilbake til hotellet for en kjapp dusj. Litt for tidlig å krype til køys, så det ble tid til en liten bytur til Zakopane. Fikk med meg byens berømte gågate. Det var nesten som et lite tivoli. Hundrevis av boder som solgte alt mulig av souvenirer og annet krims krams, en del tivolilignende boder. Alt for mange salgsboder i forhold til kundegrunnlaget spør du meg, men oktober er kanskje skikkelig lavsesong?
Mettet magen alene på en pizzeria før jeg returnerte til hotellet. I morgen er siste dagen og ennå har jeg ikke bestemt meg hva jeg skal gjøre... Vurderer en lat gondoltur til Lomnický štít dersom været er bra. Er det dårlig, blir det kanskje bytur til Krakow.

Fint i Polen, men skal bli godt å komme til et sted hvor jeg blir forstått :)

I skogen mot bl.a. Havran i bakgrunnen.
I skogen mot bl.a. Havran i bakgrunnen.
Utsikt fra Gesia Szyja mot topper rett i sør.
Utsikt fra Gesia Szyja mot topper rett i sør.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.