Austabott med pappa (16.08.2012)  6

Written by linntherese (Linn Therese) GSM

Characteristic Alpine trip
Duration 8h 30min
Map
Ascents Store Austanbotntinden (2,204m) 16.08.2012
Austanbotntinden V0 (2,175m) 16.08.2012
Vestraste Austanbotntinden (2,020m) 16.08.2012
Vestre Austanbotntinden (2,100m) 16.08.2012

Kul klatretur med pappa

Endelig oppe på den andre toppen. Nå kan vi ta på sele og tau!!
Endelig oppe på den andre toppen. Nå kan vi ta på sele og tau!!
Her kommer jeg over kanten på den vanskeligste klatringen på hele turen.
Her kommer jeg over kanten på den vanskeligste klatringen på hele turen.

Plutselig sa pappa at vi skulle på fjelltur i morra med masse klatring og moro og hvis jeg var flink så skulle jeg få et DS-spill. Kult! DS-spill, jeg har jo bare et fra før av.
Det skulle være med en som heter Gunnar for å hjelpe pappa å passe meg, og så reiste vi kjempelangt. Jeg hørte på CD i bilen og spilte litt på DS'n min og på et sted som het Årdal spiste vi frokost. Det var kjempefint vær og sol.
Så kjørte vi til det derre Austafjellet eller hva det het for noe. Der blåste det masse og var ikke så fint lenger. Pappa sa at det kom til å bli bra, men jeg tror han var litt sur på været.
Først måtte vi gå masse kjedelig før vi kunne klatre. Jeg fikk leie pappa. Vi hadde noen få korte godtepauser, men det var så iskaldt at vi måtte gå videre ganske fort.


På vei opp svaet. Her koste jeg meg.
På vei opp svaet. Her koste jeg meg.
På vei opp til den tredje toppen. Etterpå gikk vi opp den ryggen bakider. I bakgrunnen er de to klatrerne som jeg tok igjen.
På vei opp til den tredje toppen. Etterpå gikk vi opp den ryggen bakider. I bakgrunnen er de to klatrerne som jeg tok igjen.

Til slutt ble det litt mer klatring og jeg kom på den første toppen. Pappa sa det kunne bli fire totusentopper i dag. Det syntes jeg hørtes ganske flott ut. Etter den første toppen gikke det veldig fort til den andre, og her måtte vi ha litt mer pause selv om det var kaldt. Jeg fikk låne dunjakka til pappa. Nå måtte jeg ta på sele og hjelm. Det samme gjorde pappa og Gunnar, og så bandt pappa meg fast i det rosa klatretauet.
Først måtte vi bratt ned før vi kunne gå vanlig igjen, men det var ganske smalt noen plasser. Så begynte det å bli brattere og til slutt ble det så bratt at pappa byttet ut joggeskoene med noen andre sko. Opp her var det første stedet jeg ikke klart å klatre selv, så pappa måtte heise meg opp.
Nå var det morsomt hele tiden. Nå begynte vi snart på noe pappa kalte svaet. Han gikk først til tauet ble stramt og så kunne jeg komme etter. Sånn gjorde vi det helt til vi var oppe. Noen steder gikk jeg en vanskeligere vei enn den letteste sa pappa. Og vips var vi på topp nummer 3.


Bratt klatring rett på ryggen opp til den midtre pukkelen.
Bratt klatring rett på ryggen opp til den midtre pukkelen.
Her har jeg akkurat gått forbi to voksne og det er like før toppen, så jeg er kjempemotivert.|
Her har jeg akkurat gått forbi to voksne og det er like før toppen, så jeg er kjempemotivert.|

Nå var det bare den store toppen igjen. Jeg var egentlig ganske sliten, men det var jo morsomt også. Først var det litt smalt, og så måtte jeg klatre rett opp et sted hvor det var kjempelangt ned under rompa mi. Like etterpå det gikk jeg forbi to voksne klatregutter som vi hadde tatt igjen. Det var veldig gøy, men de syntes kanskje ikke det var like gøy?
Endelig var vi på toppen. Sånn stor utsikt har jeg nesten aldri sett før, og så var det tid for brus og litt nistemat. Før vi kunne gå ned, måtte pappa ta bildet av meg på den spisse toppen mens Gunnar gjemte seg bak meg og passet på at jeg ikke datt ned.


På vei opp til toppblokka.
På vei opp til toppblokka.
Litt tullball på vei ned fra toppen.
Litt tullball på vei ned fra toppen.

Ned igjen gikk det ganske fort, men jeg var veldig sliten da jeg satte meg i bilen. Jeg sovnet med en gang. Pappa måtte vekke meg i Årdal så jeg kunne få litt hamburger og pommfritt.
Pappa og Gunnar sa vi hadde brukt 8,5 timer med pauser og at det var mye mindre enn de 10 timene pappa trodde vi trengte. Jeg fikk så mye skryt at jeg ble nesten litt stolt.

Helt på toppen. Og bare sånn for sikkerhetsskyld. Det står en voksen bak meg og passer på.
Helt på toppen. Og bare sånn for sikkerhetsskyld. Det står en voksen bak meg og passer på.
Nå er jeg høyt oppe altså. Nesten på toppen av V0.
Nå er jeg høyt oppe altså. Nesten på toppen av V0.

Flere bilder

User comments

 • -
  avatar

  Fantastisk!

  Written by Nils 23.08.2012 06:59

  Oi, her avanserer du fort i gradene Linn Therese! Så utrolig bra gjort, med selveste Store Austanbotntind. De toppene vi var på tidligere i sommer borti Skei, var egentlig bare blåbær i forhold da? ;) Tipper du syntes det var gøy med klatringen på Austabott ja. :) Gratulerer med en stor prestasjon Linn Therese, som du har god grunn til å være stolt over! Kjenner jeg pappaen din rett, er han sikkert litt fornøyd han også. ;)

  Skal hilse fra Julie også, som allerede gleder seg til neste gang dere skal på tur sammen!

 • -
  avatar

  Slett ikke uventet!

  Written by teme 19.08.2012 19:18

  Nå må jeg skrive noen ord til deg igjen.Du har nettopp vært på Store Austabotntind ser jeg.Ja det er det kanskje ingen andre i klassen som har vært?Ditt friluftsliv sammen med resten av familien kan mange bli misunnelig på.Hva blir nå det neste,hørte jeg "storen"?:)Du får ha fortsatt et fint turår og kos deg med mamma og pappa,pappa`n din som var så heldig å få være med deg på Store Austabotntind :),:) !!!!!! Hilsen Terje.

 • -
  avatar

  Gratulerer med

  Written by 19topper 19.08.2012 12:44

  superduper tur til deg Linn Therese. DU er ei skikkelig tøff jente! Og du får sikkert fler DS spill fremover, tipper jeg. Siden du og pappaen din er så flink på tur. Du må kose deg med spillet, og kanskje bruke DS`n til å lage liste over hva du skal ha med på neste tur med pappa eller mamma. Og du må "hilse" pappaen din og si at han hadde tatt noen flotte bilder på turen, slik at vi fikk sett hvor flinke dere var:)

  "Like etterpå det gikk jeg forbi to voksne klatregutter som vi hadde tatt igjen. Det var veldig gøy, men de syntes kanskje ikke det var like gøy?" humre-humre:-D

 • -
  avatar

  Sikkert den yngste

  Written by otto 19.08.2012 10:23

  Dette var bra.. hun klatrer som et ekorn og skyr ingen ting.

  Tipper hun er den yngste over traversen..Ps hvem er yngst på Storen..blir det neste mål.?

  • -
   avatar

   Sv: Sikkert den yngste

   Written by Julia 23.08.2012 08:21

   Hun er ikke den yngste, nei. Gutten til en vennefamilie gikk der når han var 5, men han er også litt over gjennomsnittet ;-). Kanskje hun er yngste jente, men det spiller ingen rolle. Og Storen må nok få vente i noen år til.

 • -
  avatar

  Kjempebra!

  Written by 500fjell 18.08.2012 21:11

  Utrolig flott gjort Linn Therese, dette er noe ikke alle skolejenter kan skryte av å ha gjort!:)

 • -
  avatar

  Missing title

  Written by Atomsilda 18.08.2012 20:34

  Imponert Linn Therese!! Du kan være stolt! Ikke mange voksne som tør dette som du har gjort nå. Pappan din er sikkert veldig stolt av deg..og det har grunn til!

  • -
   avatar

   Sv:

   Written by Øyvindbr 23.08.2012 13:35

   Gratulerer med en topp jeg enda har på lista over ugjorte ting! Fortsetter du i samme stil blir du kanskje tidenes yngste 200-metersamler...:)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.