Elgklinten - En fot i Norge og en i Sverige (29.11.2020)

Written by Fjellsamleren (Endre Myrdal Olsen) GSM

Start point Vei Djuptjernet (493m)
Characteristic Hillwalk
Duration 1h 04min
Distance 4.6km
Vertical meters 166m
GPS
Ascents Elgklinten (634m) 29.11.2020 14:08

Etter en periode med hjemmekontor på Filefjell hadde vi forflyttet oss til Espa, som nå var vårt nye kontor. Det var på tide å utforske Finnskogen og denne dagen passet ypperlig til det. Dette gigantiske skogslandskapet hadde jeg bare hørt om tidligere. Målet var Elgklinten, som er høyeste punkt i Åsnes. Denne toppen er ganske spesiell, da den er en av de få kommunetoppene i Norge som grenser til Sverige.

Ved en feiltakelse greide Natasha å finne ut at dette var et område hvor det hadde blitt observert villsvin ved flere anledninger. Jeg måtte anstrenge meg for å overbevise henne om at dette gikk helt fint. Hun fant til slutt mot til å bli med.

En forlatt hytte vi passerte da vi fulgte anleggsveien. Like bortenfor fant vi et ganske ferskt bål, men ikke snurten av folk. Mystisk
En forlatt hytte vi passerte da vi fulgte anleggsveien. Like bortenfor fant vi et ganske ferskt bål, men ikke snurten av folk. Mystisk

Vi kjørte fra Espa litt ut på dagen. Fra Peistorpvegen tok vi av på en anleggsvei som gikk forbi Øvre Høgholtet og fulgte denne så langt inn vi kom. Bommen var heldigvis åpen. Ved Djuptjernet var veien i såpass dårlig forfatning at vi valgte å parkere og ta beina fatt. Været var nydelig i dag. Frost i gresset, kuldedis og lav vintersol.

I frykt for å møte på villsvin, hadde Natasha funnet seg en pinne som hun holdt rundt med jernhånd. Da vi plutselig kom forbi et bål som nettopp var slukket, uten å se en eneste bil eller menneske, var dette også skummelt, så da fikk hun enda mer fart på seg.

Grenserøysen på Elgklinten. En fot i Norge og en i Sverige. Må jeg i karantene nå?
Grenserøysen på Elgklinten. En fot i Norge og en i Sverige. Må jeg i karantene nå?

Vi fulgte anleggsveien så langt den gikk i retning Elgklinten. Veien gikk etter hvert over i sti. Stien var merket med gule bånd i trærne og var lett å følge. Vi brukte ikke lange tiden opp til toppen. Gul og flott grenserøys her oppe. Skogene er så enorme. Trær så langt øyet rekker. Da jeg skuet nedover grensegaten fikk jeg flashback til militæret i Finnmark, da jeg var på grensen til Russland. Selve toppunktet på Elgklinten er en liten forhøyning i skogholtet like ved stien, rundt 35 meter vest for grensevarden. Måtte bøye meg under noen trær og rote i noen busker for å finne det. Sparte disse godsakene til returen. En flott tur!

Jeg må si meg imponert over hvor bein disse grensegatene er
Jeg må si meg imponert over hvor bein disse grensegatene er

Kart

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.