Glittertinden og Glittertinden hull i fjellet (08.07.2018)

Written by JohnTiger (John Bårdset) GSM

Map
Ascents Glittertinden (2,452m) 08.07.2018
Visits of other PBEs Glittertinden hull i fjellet (2,444m) 08.07.2018

Det viktigste fra denne turen var oppdagelsen av det hullet jeg bare såvidt hadde leste om, men ikke tenkt så mye på. Det burde jeg/vi.

Om vinteren er sikkert hullet dekket bra med is/snø, om sommeren er det jo åpent og lett å se (ikke i tåke), men før alt smelter er det som en snøbro over hullet, og det var jaggu bare såvidt jeg ikke gikk utpå øvre del. Hadde jeg ikke sett at det var åpent i nedre del hadde jeg gått rett over. Grunnen til at vi var såpass langt uten for ruta til Glittertind at vi rotet oss bort til dette hullet var at noen i gruppa hadde vært på "okslene" og vi gikk de derfor litt i møte.

Jeg vil altså ADVARE mot det hullet. For det er jævlig langt ned! Se også bilder andre har tatt på Glittertinden hull i fjellet

Hullet er stort. Alt som ligger av snø her i midten av bildet dekker hullet (Bortsett fra de meterne på toppen, hvor fjellet henger sammen)
Jeg kom gående fra venstre og gikk heldigvis såpass langt opp at jeg om jeg hadde gått utpå snøen/isen nok ikke hadde gått igjennom. Men heldigvis ble jeg oppmerksom på hullene i snøen og stoppet opp.
Hullet er stort. Alt som ligger av snø her i midten av bildet dekker hullet (Bortsett fra de meterne på toppen, hvor fjellet henger sammen) Jeg kom gående fra venstre og gikk heldigvis såpass langt opp at jeg om jeg hadde gått utpå snøen/isen nok ikke hadde gått igjennom. Men heldigvis ble jeg oppmerksom på hullene i snøen og stoppet opp.
Tynt snølag nederst.
Tynt snølag nederst.
Langt ned til breen under...100m ?
Langt ned til breen under...100m ?

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.