Sommerskiuke i Sveits. (02.07.2019)

Written by GeirI (Geir Ingebretsen) GSM

Start point Zürich
Characteristic Expedition
Map
Visits of other PBEs Zürich (390m) 02.07.2019

- Høydeopphold i hetebølge.

De to første nettene bodde vi på Gotthard Backpacker i Wassen. Rimelig etter sveitsisk standard. Kan anbefales.
De to første nettene bodde vi på Gotthard Backpacker i Wassen. Rimelig etter sveitsisk standard. Kan anbefales.

Det åpna seg en mulighet for en tur til Alpene siste uka i juni. En snørik vinter i Sveits satte meg på ideen om å ta med skia nedover. Flere fine sommerskiturer er lett tilgjengelige fra alpepassa som åpner vegene for trafikk i mai/juni, litt som Trollstigen her hjemme altså.
Fikk også øynene opp for det store breområdet rundt Aletschgletscher, et høytliggende område med lett adkomst via Jungfraubahn til Jungfraujoch (3460 m.o.h.). Her lå det til rette for flerdagerstur på ski, selv i slutten av juni. Prominente Finsteraarhorn (4274 m.o.h.) var den største "gulroten" i området. Dermed bestilte vi fint vær og flybilletter til Zürich.

Fulgte med været utover vinteren og våren. Vinterlig og ustabilt vær med store snøfall prega våren i de sveitsiske alper, og la dermed til rette for at skiføret ville holde seg en stund. Det var nedbør inntil dagen før vi dro til Sveits. Da la det seg et høytrykk med tilhørende hetebølge innover Europa. Det passa bra med tanke på at vi hadde tenkt oss høyt til fjells. Har tidligere erfart at jeg bruker lang tid på akklimatisering. Noen ukloke valg underveis gjorde det at det denne gang bød på litt ekstra utfordringer, men vi kom godt ut av det til slutt.
De to første nettene slo vi leir i Wassen på om lag 1000 meters høyde. De to påfølgende dagene blei det akklimatiseringsturer fra henholdsvis Klausenpass og Furkapass.


24. juni: Clariden
25. juni: Dammastock


På veg over Furkapass på morgenkvisten 25. juni. Dagens tur gikk til Dammastock, en 20 km lang breskitur inn Rhônegletscher til Uri-alpenes høyeste fjell.
På veg over Furkapass på morgenkvisten 25. juni. Dagens tur gikk til Dammastock, en 20 km lang breskitur inn Rhônegletscher til Uri-alpenes høyeste fjell.

Den tredje natta var planen og overnatte i Sustenpass. Vegen var imidlertid fortsatt vinterstengt, slik at planene måtte legges om. Etter turen til Dammastock satte vi derfor kursen for Grindelwald, hvor vi overnatta på Mountain Hostel. Det ligger i umiddelbar nærhet til stasjonen Grindelwald Grund, og vi fikk gratis parkering under tak for resten av uka. Restauranten i andre etasje på jernbanestasjonen kan også anbefales.


26. juni: Jungfraujoch - Mönchsjoch
27. juni: Mönch
28. juni: Jungfraujoch - Finsteraarhornhütte
29. juni: Finsteraarhorn
30. juni: Gross Fiescherhorn.


Etter et etterhvert vellykka opphold i fjella over Grindelwald var vi atter tilbake på Mountain Hostel. Neste dag forflytta vi oss over Sustenpass, som nå var åpent, til Scwyz, en landsby i kort kjøreavstand fra Zürich. I tillegg til overnatting rakk vi her en kveldstur på Grosser Mythen


1. juli: Grosser Mythen

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.