Lindbergtinden...og Vest for Lindbergtind (29.01.2012)  5

Written by Atomsilda (Jørn Håvard Ask) GSM

Start point Heimresætre (921m)
Endpoint Heimresætre (921m)
Duration 9h 52min
Distance 29.6km
Vertical meters 2,175m
GPS
Ascents Lindbergtinden (2,120m) 29.01.2012
Vest for Lindbergtinden (2,087m) 29.01.2012

Endelig var det planlagt ny tur. Denne gangen var det Øyvind (Mayhassen). Jorunn og jeg skulle dra avgårde. Det var meldt kjemppevær og det så også ut som om at det IKKE kunne bli annet. Flere dager godvvær i Jotunheimen...da å man treffe...som oftest. Fikk dessverre melding fra Øyvind sent på kvelden at han måtte "kaste inn håndkle" . Årsaken var at han hadde fått avrevet en muskel etter klatretrening. Hva da??? Skulle jeg og Jorunn reise alene? Vel...etter litt tenking så valgte vi likevel å dra avgårde på søndag morgen. Avreise var satt til kl 04.30 fra Mjøsbrua. Det ville bli en lang dag...

Vi ankom Heimseter ca. 07.45 og var klar for avgang kl 08.00. Kjiiipt å begynne turen helt derfra, men sånn er det nå vinterstid. 4-5km gange før Spiterstulen. Det var lite snø innover fra Spiterstulen. Det har tydeligvis blåst mye og det var rimelig faste og skavlete forhold. Været derimot så ikke lovende ut og vi var litt pessimistisk i starten. Da vi kunne se Eventyrisen derimot skjedde det noe...Det lysnet på toppene og kuldetåka forsvant og sola skinte på toppene. Men...i "Skyggenes dal" var det kaldt og stusselig...Stygghøe stengt for sola en god stund ennå.

Vi gikk greit innover og jeg var glad det var Jorunn og ikke Øyvind som bestemte tempoet på denne turen :) Første gang jeg ikke har været gjennomvåt av svette på en tur. Litt "ålreit" det egentlig...burde vel gjøre det flere ganger. Jorunn var tøff hun og fikk testet sine skikunnskaper på denne turen. Sola møtte vi ikke før vi kom et lite stykke oppå breeen, men da var det helt fantastisk! Vi satt oss ned en plass der oppe og nøt den fantasitiske utsikten det er her oppe. Sola varmet litt i ansiktet denne 29. januar. Real Turmat måtte vi ha og det smakte herlig i sola.

Dagens primære mål for mitt vedkommende var den lille toppen "Vest for Lindbergtind". En 10-metring jeg manglet her inne. Lindbergtinden hadde jeg fra før av, men vi ville opp på denne hovedtoppen også denne flotte januardagen. Vi kom oss greit opp i høyre side mot Tverråbandet og satte av oss skia et godt stykke oppe i lia. Senere skulle vi traversere rett under toppen og opp på breen mot "Vest for Lindbergtinden" En god plan. Vi gikk altså til fots uten stegjern, men med staver og ankom toppen etter ca 5 timer. VI listet oss bortover den litt luftige eggen og Jorunn "red på bukken" før vi var borte på varden. Vindstille og fantastisk.
Et klokt valg å dra avgårde denne dagen.

Videre ned ville vi ikke gå, men returnerte så samme vei og til skiene våre. Herfra var det greie forholdsvis snille høydemetre oppover breen til den lille 10-metirngen som gjenstod for her inne i dette området. En kjempefin utsikt mot "morske" Bukkehøe og masse flotte tinder. Tiden gikk og det var på tide å sette kursen ned igjen. Jorunn gruet seg nok...vi måtte nok "liste" oss nedover da hun er rimelig usikker på ski ;) Vi så nedover mot Visdalen...sola var gått ned...kuldetåka lå svakt der ned og det kom til å bli kaldt.

Vi kom oss nå nedover og ankom bilen ved Heimseter etter snaue 10 timer på tur. En kjempefin tur og jeg takker Jorunn for at hun ville bli med selv om Øyvind ikke kunne.

User comments

  • -
    avatar

    Wow

    Written by mortenh 01.02.2012 19:54

    Knalldag jo Jørn, nesten som 16. november! Det gjorde godt tenker jeg å få seg en slik perlestund blant fjell og tind.

    Dere ser ganske alene i fjellet ut på bildene og. Synd disse vinterportene til Jotunheimen (Leirdalen, Bøverdalen, Visdalen, Sjodalen) er så utilgjengelige for oss som har havnet her i Valdres.

    • -
      avatar

      Sv: Wow

      Written by Atomsilda 01.02.2012 20:24

      Det var en fin tur ja...rimelig kjølig til tider,men en topp dag var det. Faktisk en tur jeg gjerne tar en gang til. Flott der inne blant Tverråtinder og Bukkeholstinder.

    • -
      avatar

      Sv: Wow

      Written by Signar 01.02.2012 22:01

      Stakkar deg som må kjøre hele 20 mil for å komme deg til fjells.. Tenk på oss som har havnet i oslo og må kjøre over 30 mil for å komme til feks garmo. Du får ikke noen sympati herfra ihvertfall :)

  • -
    avatar

    Solskinnstur!!

    Written by Fjordingen 01.02.2012 17:20

    For ein solskinnstur!! Min fyrste 2k med ski på beina, dette gav meirsmak. Takk for turen, Jørn :)

    Jorunn

  • -
    avatar

    Høydemetre..

    Written by Atomsilda 30.01.2012 20:22

    Virker litt rart med over 2000hm på den turen. Kommentarer...noen som har peiling... Morten?

    • -
      avatar

      Sv: Høydemetre..

      Written by bergtatt 31.01.2012 10:18

      GPS beregner hele tiden høyden over havet vha. satellitter. Du vil oppleve at høyden går opp og ned uten at du beveger deg. Det er grunnen til at totale høydemetre utregnet med GPS nesten utelukkende blir for mye. Sett på GPS'n mens du sover ute, og du våkner nesten morgen med mange høydemetre unnagjort...

  • -
    avatar

    Åpent..

    Written by Atomsilda 30.01.2012 20:21

    Ja..åpent der. Helt greie forhold for en vanlig bil. Fint tørt vinterføre.

  • -
    avatar

    åpent?..

    Written by Signar 30.01.2012 14:11

    Er det åpent helt opp til Heimresætre? går det an å kjøre opp dit med tohjulstrekk og piggfritt?..

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.