Svartåsen (Namdalseid 29/59) (09.09.2018)

Written by TERJES (TERJE STRØMHYLDEN) GSM

Start point Hornburu (170m)
Characteristic Hillwalk
Duration 1h 48min
Distance 3.8km
Vertical meters 220m
GPS
Ascents Svartåsen (301m) 09.09.2018

På tur i Namdalseid og Steinkjer for å plukke pf100 topper.

Tur 1: Hornburufjellet (Steinkjer 30/40)
Kjørte fra Fv 17 nord for Namdalseid og inn etter skilt Derås 10. Kjørte 9,6 km inn til hovedkryss, og til venstre mot Dorråsgrenda. 2,5 km fra krysset er det en bomkasse for Svevegen. Kr 60 som kan betales med telefon. Det er mange veier inne i dette området, og heller sparsomt med veiskilt. Jeg parkerte ved et skilt med Sve Statsskog. Litt bratt i starten men gre rute opp til toppen. På toppen er det en trigpunktbolt.

Tur 2: Kvinnhalla (Steinkjer 31/40)
Fortsatte fra Sve Statsskog og kjørte inn på Kvinnvassveien. Passerte Kvinnvatnet. Denne veien kom inn på en vei av bedre standard. Parkerte på ei veilomme nedenfor Ulstadsæteren. Lettgått inn til toppen, og kom inn på en sti etter hvert. Steinrøysvarde og trimbok på toppen. Gikk innom sætra på tur tilbake. Luftig inne i huset og det manglet vinduer.

Tur 3: Svartåsen (Namdalseid 29/59)
Kjørte tilbake mot Sve og tok av en uskiltet vei mot den store innsjøen Horburu. Parkerte ved naustene og gikk etter noen myrdrag innover. Bratt stup på slutten så jeg fulgte myrdraget under toppen og dreide inn ved stupets slutt og tilbake mot toppen. Ingen markering på toppen, men stup under toppen. Fortsatte en litt kronglete vei tilbake og gikk ned til Hornburu, og fulgte en traktorvei tilbake til veien og parkeringa. Det var høye bølger på Hornburu og mørk himmel. så uværet fra Østlandet var på tur inn med regn.

Parkering ved naustene på Hornburu. Uvær i anmarsj)
Parkering ved naustene på Hornburu. Uvær i anmarsj)
Toppen av Svartåsen. Nb: Stup under furua.
Toppen av Svartåsen. Nb: Stup under furua.
Det bugner av fargerik sopp
Det bugner av fargerik sopp
Delikatesse?
Delikatesse?
Høye bølger på Hornburu
Høye bølger på Hornburu

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.