Brånåhøe - Komplett Vågåliste for andre gang ;) (19.08.2018)

Written by Movegen22 GSM

Duration 2h 08min
Distance 7.0km
Vertical meters 275m
GPS
Ascents Brånåhøe (1,337m) 19.08.2018 13:25

Tvilen har lenge gnagd. Utallige søvnløse netter. Var turplanleggeren og tursekretæren på den riktige toppen på denne majestetiske haugen? Hadde de egentlig fullført Vågå lista?

Det åpnet seg ett værvindu så de tok sjansen på å bestige Brånåhøe etter rykter om tett varding og tydelig sti til riktig topp.

Parkerte ved jettvatnet og etter litt surr fant de til slutt riktig sti.

Her var det lagt til rette med heller og trappesteg. Sikkert i påvente at denne turen skal bli Vågås nye Besseggen.

Etter mye slit kom de endelig til topps til vill jubel fra de to minste, og en utslitt eldstemann. Kred til den som har vardet rute, og bygd den mest symmetriske toppvarden vi noen gang har sett. Det er lagt ned så mye arbeid her at det bør vurderes om det skal søkes Kartverket om navneendring på den spektakulære toppen. Kallehø eller Kalletind hadde vært passende ;)

Turplanleggeren og Tursekretæren vandret planløst rundt på toppen og innså at de hadde vært på feil topp den gangen. De hadde den gangen kommet opp skaret mellom vesttoppen og hovedtoppen. Jubelen og lettelsen kunne slippes løs. Vågå lista var endelig komplett. Nattesøvnen vil komme tilbake, og de kan gå med hevet hode igjen etter skammen å ha meddelt komplett Vågåliste tidligere i sommer. ( så sant det ikke dukker opp en ny GPS nerd )

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.