Tverrfjellet Trysil (06.08.2018)  5

Written by Stigun GSM

Characteristic Hillwalk
Duration 2h 19min
Distance 6.4km
Vertical meters 381m
GPS
Ascents Tverrfjellet i Trysil (1,209m) 06.08.2018 12:04
Visits of other PBEs Tverrfjellsetra (sør) p-lomme (825m) 06.08.2018 10:55
Etter trivelig overnatting og deilig frokost (og første gangs besøk) i Trysil kjørte vi nordover i retning Drevsjø, etterhvert langs østbredden av Engeren. Ved Heggeriset i nordenden av Engeren kjørte vi inn på grusvei (bomvei) sørover langs vestsiden av Engeren. Hadde etter lesing av turrapporter forberedt meg på dårlig veistandard, men opplevde ikke veien så aller verst, dog var laber hastighet fornuftig på grunn av diverse potholes og desslike. Parkerte ved Tverrfjellsetra p-lomme der det stod infoskilt om turen opp til Tverrfjellet, karakterisert som "lett"., noe mitt turfølge uttrykte tilfredshet med. Fin og tydelig sti, først i frodig blandingsskog og senere over skoggrensen vekslende mellom ur og mykbunnsunderlag; veldig mye av sistnevnte faktisk, noe som var med på å gjøre turen både lettgått og der man hele tiden slapp å ha fokus på hvor sette neste steg.
Tverrfjellet 1209 moh. Litt av Engeren  høyre. Trysilfjellet helt til høyre
Tverrfjellet 1209 moh. Litt av Engeren høyre. Trysilfjellet helt til høyre

Steinur bare på topplatået. Her åpnet det seg en formidabel utsikt, særlig flott i nordlig retning! Og la meg si det igjen; nordlige Hedmark har virkelig en flott, ja kanskje hos mange undervurdert; fjellverden! Særlig Sølenmassivet ruvet skikkelig i nordvest, men også Rondane og markante enkeltfjell som Elgspiggen og Sølnkletten tok seg flott ut.
Panorama nord. Sølenmassivet senter, flankert av markante Sølnkletten og Elgspiggen hhv til venstre og høyre for Sølen
Panorama nord. Sølenmassivet senter, flankert av markante Sølnkletten og Elgspiggen hhv til venstre og høyre for Sølen
(Rendals-)Sølen med Elgspiggen til høyre
(Rendals-)Sølen med Elgspiggen til høyre

Kjølig på toppen, kun 14 grC da vi startet og sikkert ikke mer enn 10-11C her oppe, i tillegg til kald vind fra nordvest, så ekstra tøy kom på og toppoppholdet ble ikke særlig langvarig.
Lettgått sti i nydelig landskap
Lettgått sti i nydelig landskap

Tendens til høstfarger allerede, muligens forårsaket av den langvarige tørken. Vi tok oss god tid på veien ned med inntak av sensommerens bær; både blåbær, multer, krekling og blokkebær gikk ned på høykant. En alle tiders tur der Bentes karakteristikk vel sier det meste; "den beste kommunetoppturen hun hadde vært (med) på". En sterk femmer..Kjørte etter tur den lange veien tilbake til Valdres, bl.a med nærmere kontakt med Rendalssølen, som i mine øyne er et av landets; i alle fall Sør-Norges, mer spektakulære fjellmassiver.
Jåblom
Jåblom

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.