Meekknoken - tåketur; igjen (14.07.2018)

Written by Stigun GSM

Start point Meeknøken p-lomme (135m)
Endpoint Samme (135m)
Characteristic Hillwalk
Duration 3h 00min
Distance 7.2km
Vertical meters 629m
GPS
Ascents Mekknøken (751m) 14.07.2018
Visits of other PBEs Meeknøken sti fra sør (135m) 14.07.2018 09:50
Mekknøken p-lomme (132m) 14.07.2018 09:50
Det mest spektakulære denne turdagen var nok overnattingsstedet. Hadde kvelden før søkt på Hotels.com og funnet rimelig overnatting i Kårvåg nordvest på Averøya; Håholmen Havstuer. At det lå i nærheten av neste dags turmål; Mekknøken, var heller ingen ulempe. Ved ankomst Kårvåg klarte jeg imidlertid ikke å lokalisere stedet, og måtte søke på nettet. Stor var overraskelsen; eller sjokket, da jeg oppdaget lokalitetsmarkøren ute i havet nordvest for Kårvåg! Fulgte imidlertid retningsmarkør og kjørte tilbake over Atlanterhavsveien hvor jeg hadde kommet og kom til parkeringsplass for Håholmen. Ringte tlf nummer angitt på servicebu ved P-plass, og en vennlig stemme opplyste at jeg ble hentet med båt om en drøy halvtime. Og slik gikk det til. Håholmen var absolutt verdt et besøk! Det er egentlig et nedlagt fiskevær med røtter tilbake til 1700-tallet, omgjort til idylliske overnattingsbuer, med bl.a. koselig restaurant og pub. Stedet ble bl.a. drevet av Ragnar Thorseth over en tiårsperiode, og denne eventyreren hadde absolutt vært med på å sette sitt preg på dette eksklusive stedet med sin trivelige, maritime atmosfære.
Restaurert fiskevær på Håholmen.
Restaurert fiskevær på Håholmen.
Farvel, Håholmen..
Farvel, Håholmen..

Våket etter god natts søvn på Rom 2 på Porka(husene her har navn etter kjente holmer og skjær i området), til speilblankt hav, men dessverre lave tåkeskyer; nok en dag. Etter god frokost første båt til "fastlandet" og videre til P-plass for Mekknøken, eller Meek-knoken, som er et alternativt lokalt navn.
Orkideen grov nattfiol
Orkideen grov nattfiol

Svært rolig start opp god kjerrevei i starten, passerte tidlig tåkebeltet. Mye av den vakre orkideen grov nattfiol i veikanten. Etterhvert over på sti; god sti; som særlig i øvre del hadde lite stein og desto mer grus/jorddekke; følgelig nokså lettgått. I likhet med de tre foregående dagene null utsikt på toppen, og da det i tillegg var nokså kjølig, returnerte jeg straks, og inntok niste litt lenger nede i le for kald fuktig trekk.
Toppen..
Toppen..

Traff en mann like under toppen da jeg var på vei ned, han fortalte at han var på toppen så å si daglig, og at det var en mye benyttet tur i området. Utvilsomt en gromtopp dette, både i forhold til en antatt flott utsikt, og forholdsvis lettgått med lite stein og ur. Videre til Freikollen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.