Sommerfjøstoppen Kaktjernsberget og Elgklinten (31.07.2017)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Elgklinten (634m) 31.07.2017
Kaktjernsberget (583m) 31.07.2017
Sommerfjøstoppen (393m) 31.07.2017
Visits of other PBEs Elgklinten parkeringsplass (474m) 31.07.2017
Sommerfjøstoppen P-lomme (270m) 31.07.2017
Etter Barlindåsen i Rælingen kjørte vi Rv 170 til Bjørkelangen og videre mot Søndre Mangen til vi så bommen og veien vi skulle gå dagen etter. Kjørte litt videre og fant et fint overnattingssted ved Settetjenn. Her manglet bare nøkken.
Her manglreer bare nøkken, eller er den her?
Her manglreer bare nøkken, eller er den her?
Toppen av Sommerfjøstoppen
Toppen av Sommerfjøstoppen
Dagen etter kjørte vi til bommen igjen og gikk opp veien til masten på Runddelen. Ved det hvite bygget på venstre side og på venstre side av bygget, går det en "sti"- tråkk innover gjennom hogstfeltet og SOMMERFJØSTOPPEN. Fant stangen på toppen, men gikk også oppom noen steiner litt lengre til høyre, men tror ikke de er høyere. Ned igjen samme vei. Her kan en med fordel sykle opp til Runddelen. Dette ble vår kommunetopp nr 170 og Liv sitt 2017 mål ble derved nådd.
Runddelen
Runddelen
Men vi var klar for mer.... og var klar for Finnskogene. Vi hadde jo tross alt vært hjemme for å hente nøkkel og dradd helt hit igjen og man kan ikke gi seg da. Kjørte til Namnå og lirket oss ved hjelp av GPS inn de små veien til bomstasjonen Namnå-Rotna veien. Betalte kr 40 med SMS og kjørte inn til Rotnsjøen nord parkering (33w 354326, 6712498). Parkerte her i krysset. God plass til bobilen. Fine grusveier inn til denne parkeringen, supert for sykkelturer!
I krysset er det fint å stå for flere biler.
I krysset er det fint å stå for flere biler.
Hentet frem syklene og syklet inn og opp forbi Smågårdsætra og videre innover til Revtjernet. Vi syklet forbi tjernet til en liten p-lomme på høyre side, gikk over der, der var det tørt, gikk videre inn og opp til toppen av KAKTJERNSBERGET og fant det norske flagget der.
Toppen av Kaktjernsberget
Toppen av Kaktjernsberget
Liv har ikke sykkelmuskler og det var tungt oppover, men nedover derimot, det gikk så det holdt! Turde ikke helt slippe løs for det var en del biler og folk som jobbet i skogen innover her. Da vi kom ned igjen til bilen, stoppet det en bil med oppsynsmannen i. Hadde ne koselig prat med ham og han forklarte oss den lureste veien videre til Elgklinten, uten å kjøre ned i sivilisasjonen slik vi hadde tenkt. Vi var midt i ulvesonen her, men så ikke et dyr av noe slag. Oppsynsmannen sa han hadde jobbet der i 30 år, men hadde kun sett ulv 1 gang.
Nå ville vi avslutte dagen med å gå Elgklinten i Åsnes. Fra den parkeringen kjørte vi tilbake over elven, forbi det grønne bygget ved elven og tok 1 vei til høyre ETTER elven (der er merket med sykkelskilt). Denne fulgte vi til Velta og tok til høyre Rv202 mot Linna. Tok så mot Furuberget og fulgte små skilt merket Klinten. Parkerte på en ny fin p-plass merket Elgklinten, P her.
Grenserøysa med Liv på toppunktet av Elgklinten i bakgrunnen
Grenserøysa med Liv på toppunktet av Elgklinten i bakgrunnen
Gikk så inn grusveien helt inn til snuplassen ved enden av veien, fulgte godt merket sti videre til grensegata og opp stien langs grensegata til toppen og grenserøysa, postkasser og toppen av ELGKLINTEN.
Grensegata opp mot toppen av Elgklinten. Bratt og fin sti, nesten som en vestlandssti
Grensegata opp mot toppen av Elgklinten. Bratt og fin sti, nesten som en vestlandssti

Så en fjellvåk på toppen. Regnbyene lurte rundt oss og vi gikk derfor ned igjen så fort vi kunne. Fulgte da den godt merka og meget gode stien langs høyden nedover til der den starter. Den starter ved en grusoppbevaringsplass, som vi gikk forbi på vei til grensa. Der går du inn noen få meter på en grusvei, før stien går inn til venstre. Så grusveien tilbake til bilen. (Bommen stod oppe og det var ikke et menneske innonfor bommen, men vi turde ikke kjøre innover.) Vi fikk ikke regn. Vi som på denne p-plassen denne natten. Stilt og deilig!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.