Kjelhøe - Galdhøe (30.07.2017)

Written by Englepus (Cathrine Nyberg) GSM

Start point Juvasshytta (1,835m)
Endpoint Juvasshytta (1,848m)
Characteristic Hillwalk
Duration 6h 40min
Distance 11.4km
Vertical meters 286m
GPS
Ascents Kjelhøe (2,223m) 30.07.2017 12:12
Galdhøe NØ1 (2,238m) 30.07.2017 13:26
Galdhøe NØ2 (2,240m) 30.07.2017 13:39
Galdhøe (2,283m) 30.07.2017 14:17

Enkel, men morsom

Klart for en dag med noe som ikke en gang jeg klarte å feile på! To enkle 2000-meters topper fra Juvasshytta - Kjelhøe og Galdhøe. Taxitheo (Rune Theodorsen) og jeg tusla i samme retning som hordene som skulle til Galdhøpiggen, før vi tok av opp mot slalåmbakken på venstre side. Vi kunne se toppen av Kjelhøe, som var dagens første mål, hele veien opp. Stigningen var enkel og grei, litt tungt å gå i våt snø når vi nærma oss slutten på stigninga, men gikk greit nok. Vel oppe på toppen av slalåmbakken gikk vi ganske rett mot høyre og toppen, som plutselig ikke var mulig å se lenger på grunn av tåke/skyer.

Toppen innhyllet i tåke/skyer.
Toppen innhyllet i tåke/skyer.

Det ble en kort rast på toppen i sludd, vind og tåke/skyer, men etter ei stund letta været betraktelig, og vi fikk noe utsikt under skyene.

Smilende til tross for småkaldt vær på toppen av Kjelhøe.
Smilende til tross for småkaldt vær på toppen av Kjelhøe.
Utsikt inn i skyene over Kjelhøe.
Utsikt inn i skyene over Kjelhøe.
Juvasshytta i det fjerne under skyene, sett fra Kjelhøe.
Juvasshytta i det fjerne under skyene, sett fra Kjelhøe.
Smågal mann på Kjelhøe ;)
Smågal mann på Kjelhøe ;)

Etter å ha fått i seg litt mat og drikke og tatt litt bilder, gikk ferden videre, over det som viste seg å være Norges høyeste steinslette. Og at det var stein der i bøtter og spann er ingen overdrivelse! Lenger enn langt over til Galdhøe, føltes det som ihvertfall... Men vi plukka med oss et par pbe'er på veien også. Plutselig lettet skyene og solen kom fram, og Galdhøpiggen åpenbarte seg rett foran oss. Det var fantastisk morsomt å få se den, for den ble besteget i fjor i kuling, regn, sludd, snø, 0 grader, og 10 meter sikt, så det var toppen jeg gikk, men aldri så!

Nå kan jeg ikke skryte på meg at jeg aldri har sett Galdhøpiggen til tross for å ha gått den:

Galdhøpiggen (t.v.) og Veslepiggen (t.h.) sett fra Galdhøe.
Galdhøpiggen (t.v.) og Veslepiggen (t.h.) sett fra Galdhøe.
Der er'n!!
Der er'n!!
Utsikten fra Galdhøe var mer spektakulær en selve toppen i steinrøysa! :)
Utsikten fra Galdhøe var mer spektakulær en selve toppen i steinrøysa! :)

Etter gårsdagens mislykkede forsøk på Kyrkja, føltes det godt å ha klart å raske med seg 2 topper på over 2000 meter idag. Selv om ikke det var de mest vanskelige og spennende toppene kanskje, så ble det en knall dag i fjellheimen med masse frisk luft, noen høydemeter, niste i det fri, utsikt, vær og vind, flott utsikt, så da var det å kjøre ned igjen fra Juvasshytta...

Panikken var til å ta å føle på når bensinmåleren viste 0, og 0 km igjen å kjøre før bilen trengte fylling. Vi hadde smådiskutert dette litt idag tidlig, og jeg mente vi burde vært nedom Lom og fylt opp tanken før vi dro opp, men det sto at det skulle være 75 km igjen å kjøre når vi kjørte opp. Det stod det da IKKE etter et par kilometer ned fra Juvasshytta. Var bare å holde pusten og håpe at vi kom oss ned på ihvertfall hovedveien før det sa helt stopp, men miraklenes tid er ennå ikke forbi, så vi kom oss faktisk helt til Lom og fikk fylt!

Da var det raka vegen opp igjen til Leirvassbu og kveldens middag! På utsida av Leirvassbu, lå det EN -1- stein og den klarte jeg å treffe med høyre beinet, så det selvfølgelig fikk en knekk i ankelen. Hadde allerede tråkket litt gæernt på den igår på Kyrkja, men det hadde lissom gått seg litt til i løpet av dagen. Nå stakk smertene til, og var ikke i nærheten av godt å gå på... Dette lovet ikke helt bra for resten av ferien, og det var bare dag 3!

Fortsette følger...

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.