Den korteste Ruten opp (Sør-og Nord-Fron) (03.04.2017)

Written by Olepetter (Ole-Petter Andersen) GSM

Characteristic Backcountry skiing
Duration 3h 45min
Distance 16.1km
Vertical meters 853m
GPS
Ascents Ruten (1,516m) 03.04.2017
Sprenpiggen (1,329m) 03.04.2017

Det har vært dårlig framdrift på Oppland>500m-lista i år, men nå skulle Ruten til pers! Fikk parkere gratis på Dalseter Høyfjellshotell, siden det var lite folk der. Fulgte deretter fine skispor - så fine at jeg kom på avveier. Tok en snarvei i terrenget, som bød på råtten snø, og kom snart inn på skuterspor som fulgte gps-tracket jeg hadde lastet ned fra opps (Oddveig Torve), som hadde vært på toppen for bare en uke siden.

Oppe i høyden bar landskapet preg av lite snø denne vinteren, og jeg måtte omgå noen bare partier og steiner som stakk opp av snøen her og der. Etter snart 1,5t kom toppen til syne:

Det var såpass med vind at jeg droppet videopanorama. Flott utsikt i mange retninger, som ikke mobilkameraet mitt rettferdiggjør:

På vei ned fra toppen kom sola fram, og jeg tok en god rast i le av vinden og bestemte meg for å forlenge turen. Ser her ned på Sprenpiggen:

Sprenpiggen igjen; fra Bingstjønna.
Sprenpiggen igjen; fra Bingstjønna.

På slutten gikk jeg opp mot Sprenpiggen på beina. Det var fast og fint når man holdt seg litt unna barmark og alt som stakk opp av snøen; altså holdt seg der det fortsatt lå en del snø.

Ruten sett fra Sprenpiggen i sør.
Ruten sett fra Sprenpiggen i sør.
Huldreheimen. Synes jeg drar kjensel på Nordre Langsua ganske sentralt bak i bildet (?)...
Huldreheimen. Synes jeg drar kjensel på Nordre Langsua ganske sentralt bak i bildet (?)...

Tilbake ved Bingstjønna fulgte jeg skiløyper tilbake til Dalseter. Selvsagt var gliden heller dårlig på vei ned igjen, men jeg vil jo ha sol og varme... Ruten var en flott utsiktstopp, og det var ikke en spesielt lang tur heller.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.