Østre Hallingskarvet - Hyllun til Skarvenden (18.03.2017)

Written by sveinh (Svein Haustveit)

Start point Ustaoset (1,000m)
Endpoint Ustaoset (1,000m)
Characteristic Backcountry skiing
Duration 8h 00min
Distance 32.2km
Vertical meters 900m
GPS
Ascents Vest for Eimefonni (1,851m) 18.03.2017
Prestholtskarvet (1,859m) 18.03.2017
Sør for Storekvelvi (1,824m) 18.03.2017

Vi forsøkte å gå Hallingskarvet på langs til fots i sommer Hallingskarvet Vest, Finse til Haugastøl men det ble stopp halvveis i Folaskardet. Vi fortsatte derfor sist helg med utgangspunky på Ustaoset. Pga kaldt trått føre og måling av total lengde ble det ikke planlagt hele distansen. Vi ville gå opp på ved "Hyllun" (Hylla ?) og gå ut mot vest. Pga usikker med ras i Prestholtskardet ville vi fullføre ut Skarvenden før vi runda tilbake.

Litt sein start kl 11:15, men dagene er lange... Rolig start langs preparerte Ustaoset spor merket med "Det snør ikke skispor, betal her". Fulgte Skarverennstrase via Hestberget til Djuptjørne.

Tok så av opp moy "Hyllun". Veldig grei trase og lite rasfarlig slik vi vurderer det. Det gikk ras på Haugastøl på tirsdag så vi var forsiktige. Vel oppe var det bare å rette kursen mot øst. Som alltid litt vanskelig å orientere seg oppe på en slik stor flate som faktisk ikke er så flat likevel. God bue rundt Eimefonni fram til høyeste punkt Prestholtskarvet.

Derifra er GPS på hele tida hjem. Hadde spart på batteri i kulda så sporet er ikke helt nøyaktig på opptur.

Renner ned til toppen av Prestholtskardet og ser at all snøen på Skarvenden var blåst bort. Vi møtte ingen som hadde rapporter fra Presholtskardet så vi bestemte oss derfor å fortsette i steinrøysa. Vi fant snøfelter på nordøstsiden og etter litt banning og skraper i skia var vi nede på Prestholtseter. Vi ser at vi nok kunne nok ha gått ned Prestholtskardet, men da hadde ikke fått med oss enden. Bare å stabbe opp på EimeHæe (!) og renne ned til Ustaoset, dusj, øl, vin ... Sovnet til Mesternes Mester og la oss kl 22.

Mot "hyllun"
Mot "hyllun"
Det blåser fra nordvest
Det blåser fra nordvest
Drømmeforhold
Drømmeforhold
Presholtskardet
Presholtskardet

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.