Trugetur til Robølshovda (02.01.2017)

Written by Stigun GSM

Characteristic Snowshoe trip
Duration 1h 04min
Distance 2.0km
Vertical meters 119m
GPS
Ascents Robølshovda (886m) 02.01.2017
Tok av ved Heggenes og kjørte mot Skagsvegen, med automatisk bomstasjon. Parkerte ved et åpent myrparti uten altfor tett skog øst for Robølshovda langs Skagsvegen der østflanken ikke så altfor bratt ut, i tillegg gikk her trugespor vestover, tilsynelatende i retning -hovda. Tok disse som et tegn på at denslags fottøy var tjenlig i dag, og fulgte eksisterende relativt ferske trugespor, som ganske riktig bare tilsynelatende førte mot Robølshovda, for etter et par hundre meter svingte disse sørover, mens jeg skulle vestover, og jeg fortsatt stabbende i noen løs snø i for meg riktig retning. Mye dyrespor, mente å se både gaupespor og mistenkelig store "spor tilhørende hundeslekten"; tenkte et øyeblikk det kunne være "lupus horribilis hedmarkensis", men var vel mest sannsynlig fra en stor rev..
Like etter start ved myrområde øst for -hovda
Like etter start ved myrområde øst for -hovda

Snart ble det bratt, temmelig bratt, og med løssnø med hardere snø under ble det smått slitsomt oppover med truger. I så måte heldigvis ikke verdens høyeste fjell dette, og snart flatet det ut. Vestover toppryggen liten varde/stein, men fortsatt lå GPS-markert topp lenger vest. Definerte denne til en markert knaus, hvor det var ganske bra utsikt mot nordvest og vest.
Toppmarkering(?) øst for GPS/Peakbooktopp
Toppmarkering(?) øst for GPS/Peakbooktopp
Utsikt mot nordvest med bl.a. Bitihorn og Kalvehøgd/Rasletindmassivet(delvis i skyer)
Utsikt mot nordvest med bl.a. Bitihorn og Kalvehøgd/Rasletindmassivet(delvis i skyer)

Ned igjen samme vei, tenkte å ta en 100 pf-topp til, men meget dyp og løs snø mot Mehovd, og skrinla DET prosjektet etter 100 m baksing i løssnøen; uten hodelykt regnet jeg med løssnøen ville medføre såpass tidsbruk at jeg ville få mørket på meg, og var ikke innstilt på dette i dag.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.