Herr Bever ødelegger veien opp! (25.06.2011)

Written by Olepetter (Ole-Petter Andersen) GSM

Map
Ascents Espehaugen (243m) 25.06.2011

Parkerte like ved Moland gård, og fant rester av en gammel klopp over bekken, og gammel traktorvei videre. Holdt på å miste denne, da flere svære trær lå over veien, og jeg trodde at jeg gikk feil. Det var tydelig at en bever hadde felt disse trærne, så kanskje han er lei av å forstyrres av kommunetoppsankere?

Fulgte traktorveien som bukter seg oppover, men etter hvert går denne mot sørvest, og bringer deg følgelig ikke nærmere toppen enn ca 600 meter i luftlinje. Det er hensiktsmessig å forlate veien der den ikke lenger er tegnet inn på kartet, dvs ved gps: 32 V 501488 6511883 på 175 moh.

Så var det trasking i lyngen i lette oppoverbakker. Med ett følte jeg meg kraftesløs og feberhet, og tenkte straks på flåttbittene fra tidligere på dagen (Ansmyrheia/Tvedestrand) – men heldigvis forsvant dette kjapt igjen. Kanskje jeg var litt dehydrert? Det var tross alt dagens fjerde kommunetopp i varmen.

Kjapt bilde av varden, og så retur direkte mot tidligere nevnte veipunkt på gps-en. Underlig hvor mye lettere det er å gå nedover i lyngen. En snau times tur totalt.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.