Fusa: Belgjaråsen og Skarsnuten (22.06.2016)

Written by Kjell51 (Kjell Øijorden) GSM

Start point Vest for Moshovdatunellen (122m)
Endpoint Vest for Moshovdatunellen (122m)
Characteristic Hillwalk
Distance 9.0km
Vertical meters 288m
GPS
Ascents Beljaråsen (395m) 22.06.2016 16:01
Skarsnuten (410m) 22.06.2016 16:01
På vei fra Hardanger til Bergen. Hadde god tid i dag og fikk lyst til å prøve meg på turen til Skarsnuten som veiskilt viser til. Tok av fra hovedveien rett etter Moshovda tunnellen vest for Eikelandsosen og parkerte på tilrettelagt parkeringsplass. Fulgte grusveien som går mot Hafskorvannet. Oppover Gåsdalen har vi 2 Peakbook topper. En på hver side av veien. Fant en sti som gikk til venstre midt i Gåsdalen og fulgte denne mot Beljaråsen. Til begynne med var det en antydning til traktorvei som gikk over til dårlig sti videre. Stien fortsatte ganske langt mot nord, der traff jeg på en meget god sti som kom opp fra motsatt siden. Den var i tillegg merket med bånd. Fulgte denne til toppen der det var en stor stein varde. Fin utsikt fra toppen. Fulgte samme vei tilbake til jeg kom ned i grusveien.
På toppen Belgjaråsen er det en stor varde, og med fin utsikt blant annet utover Fusafjorden.
På toppen Belgjaråsen er det en stor varde, og med fin utsikt blant annet utover Fusafjorden.

Turen gikk videre mot Skarsnuten. På toppen av veien der den runner nedover mot vannet var det en antydning til sti som hadde retning mot toppen men jeg fortsatte på veien for å finne en bedre sti. Kom til en grind med skilt beitedyr. Ingen sti å se. Snudde da og gikk tilbake til det som så ut som en dårlig sti. Fulgte denne men den forsvant etter kort tid. Fortsatte likevel uten sti retning toppen. Tungt å gå uten sti men opp skulle jeg. På toppen oppdaget jeg en god sti som kom opp fra motsatt side. Ingen varde på toppen men noen stein markeringer. Her var også fin utsikt mot Fusafjorden.

Toppunktet på Skarsnuten
Toppunktet på Skarsnuten
Utsikt fra Skarsnuten noen meter syd for toppen.
Utsikt fra Skarsnuten noen meter syd for toppen.

Fra toppen fulgte jeg den gode stien som gikk ned igjen til grusveien ved Hafskorvatnet, men lengre inne, forbi grinden som var merket beitedyr. Vil anbefale denne veien opp også, stien begynte der det lå robåter opp trekt fra vannet. Stien var også merket med bånd. Fulgte så grusveien tilbake til start.

GPS spor ble startet på toppen Beljaråsen, så første del av turen er ikke registrert.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.