Stetinden (17.01.2016)

Written by hmsv1 (Hannah Vickers)

Start point Sør Lenangen
Characteristic Randonnée/Telemark
Map
Ascents Stetinden (920m) 17.01.2016 not summited

Forrige kvelden hadde vi en diskusjon rundt evt. turmål, aktuelle snøforhold i Lyngen, skred- og værvarsel og etter hvert ble det bestemt at vi skulle sette kurs mot Sør-Lenangen i dag, med plan om å gå en tur til Stetinden. Dagen startet slik som lørdagen og det måtte bli en del snømåking før vi kunne komme oss av gårde fra MML. Men 20cm nysnø var ikke noe vi klaget på :) Selv om det var mørke skyer og snøen lavet ned rundt Lyngseidet ble det mye lettere vær da vi kjørte vest og nordover mot Sør-Lenangen.

På vei mot Bjørndalen
På vei mot Bjørndalen
Trivelig gjeng på tur
Trivelig gjeng på tur
OK sikt vestover
OK sikt vestover
Videre opp dalen
Videre opp dalen

Gikk østover gjennom skogen og opp mot Bjørndalen, det var lettgått og tempoet var bra. Nyttig å ha med oss både Micke og Kaj som jobber som observatører i Narvik-området siden de kunne dele med oss tips om best mulig måte å unngå skred og så vi tok litt tid til å prate om snødekket, evt. flakdannelse pga kombinasjonen nysnø + vind, veivalg osv. Etter hvert ble det litt for mange pauser etter min smak, men men.... Gikk litt mer sørover etter hvert og opp til den øverste flanken ved å følge en dalformasjon. Selv om det var gode mengder snø i Bjørndalen var det rett og slett avblåst her oppe og stemning for å fortsette opp til toppen var på et rimelig lavt nivå, så alle ble enige om å ta av skifeller her og kjøre ned mot tregrensen for å gå noen runder opp og ned skogen der.

Flatt lys
Flatt lys
Vegard og Jørgen
Vegard og Jørgen
Dagens høypunkt
Dagens høypunkt
Nedkjøring
Nedkjøring
Yngvild benytter hodelykt
Yngvild benytter hodelykt
Kjedelig parti med mye snø og mye staking!
Kjedelig parti med mye snø og mye staking!

Skiføret var ikke 100% nydelig da snøen hadde blitt litt mer bundet pga lørdagens vind, men det gikk greit med pudderplanker. Selv om jeg har skjønt at det kan lønne seg å gå med lette ski på tur, synes jeg at de egner seg best til vårturer. På vinterstid vil jeg heller gå på tungt utstyr som kan tåle vekslende snøforhold og gjøre nedkjøringa en mindre farlig affære for meg :)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.