Veten (Sandane) og nestenulykke... (30.10.2015)

Written by arntfla (Arnt Flatmo) GSM

Start point Leirelva (300m)
Endpoint Leirelva (300m)
Characteristic Hillwalk
Duration 0h 48min
Distance 4.0km
Vertical meters 330m
GPS
Ascents Veten i Gloppen (632m) 30.10.2015

Veten over Sandane har vokst frem til å bli #1 hundeluftetur de gangene jeg tar fergene på min vei fra Sunnmøre til Sogndal. I tillegg til at jeg er ferdig med BEGGE fergene tilbyr også Veten en utmerket sti på finfin skogsbunn. Ruten jeg går er også akkurat passe lang (4km t/r) da jeg ikke har allverdens med tid å avse på disse transportetappene.

Denne ettermiddagen regnet det og selv om stien var såpeglatt (sleipe røtter og stein) så var stien befriende "tørr". Altså lite søle. Karma og jeg startet ved broa vest for Leirstøylen kl. 16:35. Siden mørket kommer fort i disse dager holdt vi et godt tempo oppover og ankom toppen 23min senere.

Karma på Veten kl. 17:00. Kveldsmørket trenger ikke være et problem i Photoshop...
Karma på Veten kl. 17:00. Kveldsmørket trenger ikke være et problem i Photoshop...

Det ble tid til ett bilde og topp-snop til Karma før vi gjorde vendereis. Jeg gadd ikke ta på hodelykt da jeg fremdeles kunne skimte bakken under meg. Sånn noenlunde. Men på vei ned en bakke gikk det litt galt. Det gikk så fort at jeg skjønte ingenting før jeg lå flat på bakken med kneet inntil en sten. At jeg blødde skjønte jeg fort men da jeg skjønte at kneet var i orden løp vi videre. Vi var tilbake ved bilen 17:18 og nå var det bekmørkt i skogen.

Inne i bilen fikk jeg kikket litt på kneet. Det var ikke så veldig stort sår og foran på kneet hadde jeg en kul på størrelse med en klinkekule. "Occupational hazard" heter det vel på Engelsk...

Så var det bare å komme seg avgårde til Sogndal hvor Anne ventet med rakfisk, lefse, rakfiskøl og masse suvenirer fra Tanzania ;)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.