Gjøvik høyeste punkt (30.10.2015)

Written by siroho GSM

Map
Ascents Ringsrudåsen (842m) 30.10.2015
Øst for Ringsrudåsen (837m) 30.10.2015
Visits of other PBEs Sprængbekkvegen (600m) 30.10.2015

En tåketur i skogen

Er dette høyeste punkt tro?
Er dette høyeste punkt tro?

Jeg har vært noen dagen på pilegrimsgården Johannesgården på Brøttum for å slappe av og komme til kreftene. Da fikk jeg anledning til å ta noen kommunetopper i nærheten. Noen av de korte.
Dagens vær var ikke så bra så jeg tok sjanse på en skogstopp.
Jeg kjørte først til Lillehammer og så videre til Vingrom der jeg tok fv 250 mot Dokka. Jeg hadde sett meg ut hvor jeg kunne kjøre inn for å komme nærmest toppen. Det var Sprengebekkvegen som fører meg inn til Finndal sørøst for toppen. For å komme dit måtte jeg ta av 250 og kjøre mot Snertingdal for så igjen å ta inn Gilbergsroveien. I avkjøringen til Sprengebekkvegen måtte jeg betale kr 40,- kontakt i bompenger og da kunne jeg kjøre inn til enden av vegen.
Stien starter rett opp ei lita kneik. På toppen deler stien seg og jeg tok den til høyre. Den førte meg rett opp til Ringsrudsetra. Derfra fulgte jeg en sti i nedkant av setervollen som gikk videre på vestsiden av Ringsrudåsen. Den fulgte jeg til GPS-en viste ca 250 m fra kommunetoppen. Da gikk jeg rett opp lia på greit underlag, grassmark og litt dyretråkk.
Jeg var litt i tvil om hvor toppen var, men gikk etter GPS og kart på mobilen etter kommunegrensa for å se hvor det høyeste punktet evt. kunne være. Det var en stor stein der med en litt mindre stein og så lengre nord ei grenserøys. Et eller annet sted der var nok høyeste punkt.
Jeg fortsatte opp til Ringsrudåsen der trigpunktet og et nedfalt tårn lå. Tilbaketuren tok jeg lia ned fra hovedtoppen og kom meg ned til stien etter en stund.
Ingen utsikt i dag, tåke, små yr, men godt å komme seg ut. En orrfugl ble observert.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.