Høyest i Sund og Øygarden (26.07.2015)

Written by Fjellsamleren (Endre Myrdal Olsen) GSM

Start point Førde ved Klokkarvik
Endpoint Blom
Characteristic Hike
Map
Ascents Blomøyknuten (73m) 26.07.2015
Førdesveten (284m) 26.07.2015

Øytopper

Denne dagen bestemte jeg meg helt spontant for å ta en kvelds/nattur til Sund og Øygarden for å sanke litt flere kommunetopper. Etter å ha vært på byen dagen før, hadde jeg sovet til kl 14.00 denne dagen. Det ble derfor en ganske sen start.

Førdesveten - Sund kommune

Jeg kjørte til Førde like ved Klokkarvik. Her skulle det i følge kartet gå en sti mot toppen like bak husene ved en gård. Jeg trasket oppover et jorde, men fant ingen sti. Kom ut i terrenget, men her var det også bare tett med granskog og kratt. Etter mye fram og tilbake i området, kom jeg etterhvert inn på en noe svak sti. Fulgte denne et stykke oppover før jeg kom inn på en enda bedre sti. Den var helt perfekt. Litt vått i myrene. Gikk litt hurtig gange og løp litt innimellom. Ankom toppen rundt skumringstid. En flott og stor varde markerer toppunktet. I følge PB er toppunktet ved denne varden som også markerer trigpunktet.

Utsikten var så som så. Det var overskyet og litt smått med yr i luften. Løp nå ned igjen på samme sti. Støtet igjen på en padde på stien som jeg fikk tatt et artig bilde av. I ettertid så jeg at bilde ikke ble av beste kvalitet. Da jeg kom ut ved Førde igjen, så jeg at jeg bare hadde trengt å gå innover en vei forbi en gård litt lenger mot høyre. Da kunne jeg fulgt denne stien helt til tops. Et tips fra meg til andre som skal sanke denne toppen.

Toppen av Førdesveten
Toppen av Førdesveten
Fikk meg en ny kompis. Tror ikke han likte meg så godt
Fikk meg en ny kompis. Tror ikke han likte meg så godt

Blomøyknuten - Øygarden kommune

Det var begynt å bli mørkt, men Blomøyknuten var ikke akkurat av det vanskeligste slag eller noe man trenger særlig med lys for å finne. Kjørte fort nordover mot Øygarden og holdt nesten på å kollidere med en hjort som stod i veikanten. Stoppet ved en stor parkeringsplass ved Blom. Herfra gikk jeg rett inn i skauen bak et hus, men da jeg hørte greiner som knakk og tunge tråkk lenger nede i skogen, snudde jeg for å finne en annen vei opp. Sikkert en elg, men jeg vil ikke skremme den slik at det skjer meg noe. Gikk rett over inngangspartiet til et hus der jeg så en mann som satt i stuen og så på tv. Jeg gikk raskt inn i buskene og karret meg gjennom noen tornebusker og grantrær og delvis over tuppen av taket til naboen. Jeg kan bare ikke bli sett nå. Hvordan skal jeg forklare meg?? Folk kommer til å tro jeg er gal. I samme øyeblikk gikk tanken opp for meg. Det er jo kanskje ikke så langt i fra sannheten. Hvem i helvette drar helt ut i Øygarden kl 00.20 på natten for å bestige en knaus på 74 moh???

Jeg kom meg igjennom mylderet og fortsatte oppover ryggen. Tok ikke lang tid før jeg stod på toppen gitt. En rød og hvit stang rett vest for masten markerer toppunktet. Ned igjen fulgte jeg stien langs ryggen. oppdaget også her hvor stien går. Så var det å sette seg i bilen og kjøre hjem til Bergen i igjen. Ny kommunetoppjakt i morgen.
PS: GPSen gikk tom for batteri. Har derfor ikke spor fra denne turen.

Toppen av Blomøyknuten
Toppen av Blomøyknuten
Mobilkart med GPS-nål som bevis
Mobilkart med GPS-nål som bevis

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.