Eidskyrkja - Enda en kveldsskitur (28.04.2015)

Written by arntfla (Arnt Flatmo) GSM

Start point Skinnviksætra (350m)
Endpoint Skinnviksætra (350m)
Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 2h 00min
Distance 9.8km
Vertical meters 1,130m
GPS
Ascents Eidskyrkja (1,482m) 29.04.2015

8 dager etter at jeg besøkte Eidskyrkja en sen ettermiddag var jeg tilbake på Skinnviksetra. Denne gangen var jeg garantert å ikke få tåke på toppen, da sola skinte raust over vårt vakre Vestland...

Eidskyrkja (etter turen)
Eidskyrkja (etter turen)

Jeg hadde ikke store forventninger til snøen nå som skyggen lå over hele fjellsiden, men hadde lønnlig håp om OK føre på platået. Så turen var mest for trimmen sin del og jeg tenkte jeg skulle gå litt på.

Et stykke oppe i bakken somlet jeg bort noen minutter med å få Karma i bånd og passere to karer med hund. Langt oppe i lia så jeg enda en kar (som viste seg å være en kollega). Jeg bestemte meg for å ta ham igjen før toppen og i det jeg tippet over den bratte bakken før platået hadde jeg klart det. Jeg fortsatte i samme tempo videre og da jeg ankom toppen viste stoppeklokka 1:21. Det er en tid jeg fornøyd med. Det er tross alt over 1100 høydemeter.

Kollegaen ankom etter hvert og da var jeg klar for avmarsj. Karma løper hele tiden etter skiene så det er umulig å kjøre sammen med andre. Selv Anne og jeg må kjøre i etapper mens en holder Karma igjen. Slitsomt!

Føret oppe på platået var strålende. I den bratte bakken var snøen både sol- og vindpåvirket og det var langt fra så gøy som på toppen. I tillegg måtte Karma i bånd igjen da jeg møtte de to karene fra tidligere.

Siste del - fra Appelsinhaugen og ned - var verst. Her var det isete med delvis gjennomslag. Men sånn er det med ettermiddagsturer på Eidskyrkja. Turen var uansett fin. Stoppeklokka viste 2:00 blank da jeg var tilbake ved bilen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.