Målia-tur (06.02.2015)

Written by heidim (Heidi M. Pedersen)

Start point Kveådammen? (745m)
Characteristic Backcountry skiing
Duration 3h 34min
Distance 11.4km
Vertical meters 142m
GPS
Ascents Målifjellet (760m) 06.02.2015
Svaen (758m) 06.02.2015
Visits of other PBEs Målia (730m) 06.02.2015

Målia-tur

På vei hjem (eller til nachspiel for enkelte) etter julebordet med jobben, kom Guro bort og formidla i fullt (hihi) alvor at hun ville være med meg på tur en gang. Jeg kunne jo ikke la et slikt ønske stå uinnfridd, og etter utsettelse forrige helg da Martine ble syk, var det ikke et alternativ å avlyse denne helga selv om Ole hadde meldt sin ankomst. Planen ble justert fra Godlidalshytta og topptur til Tuva, og turen skulle vare fra fredag til lørdag.

Etter en kjapp handletur på Rimi'n ved jobb, var vi på vei til fjells. Helt utrolig at man bare 20-30 minutter unna Hamar sentrum kan være på fjellet. Riktignok ikke slike spisse, ville tinder som andre steder i landet, men likevel fullgodt på fjellet. Vi fant en parkeringsplass hvor det stod at det var 3,6 km til Målia og fant ut at det var en passende avstand. Ski ble smurt, sekker pakka og så bar det i vei i solnedgangen - i et helt FANTASTISK lys!!! Det var lys nok fra snøen selv om sola etter hvert forsvant helt, så hodelyktene hadde vi ikke bruk for før vi kom fram til Målia.

Det var lys i den ubetjente hytta, så vi var spente på hva/hvem som ville møte oss da vi steg inn. Et enslig skipar stod på utsida, og det var ei hyggelig dame fra Drammensområdet som hadde en aldri så liten husmor-ferie(?) som hadde innlosjert seg. Vi utveksla de obligatoriske vennlige frasene, før vi satte i gang med matlaging: Meksikanske gryte og hvitløksbaguetter. Sammen med rødvin på colaflaske, smakte det helt utsøkt. Utover kvelden ble det prata mye og lenge om gutter, livet, kjærligheten, jobb, mer gutter, og en hel rekke andre viktige og ikke såå viktige temaer. Sååå koselig å være på tur med slike gromme jinter og kollegaer!!

Martine kokkelerer.
Martine kokkelerer.

Det ble bittelitt seint før vi fant sengene og sovna, men vi var alle på beina; friske, raske og uthvilte, da klokka slo 9. Frokost, pakking, litt rydding og lunsjpakkelaging gikk unna, og plutselig var vi på tur. Det hadde blåst opp noe mer nå, men ikke verre enn at vi syns det var fint å være ute noen timer.

For min del var det viktig å få testa ut den nye GPS'en og de gamle telemarkstøvlene til de gamle fjellskia med nye bindinger (75 mm), og mindre viktig hvor vi skulle gå. Vi labba i oppkjørte (men gjenblåste) skiløyper et stykke, før vi tråkka oss opp ei li og gjennom litt åpen skog til toppen av Svaen. Derfra fulgte vi oppkjørte løyper over Målifjellet tilbake til Målia og tok lunsjen innendørs. En god del vind, men også myyyye sol og blå himmel.

Etter lunsj, pakka vi storsekken og satte utfor ned mot bilen igjen. Fikk litt mer surt snøvær og blæst da, så vi var alle tre enige om at det hadde vært en fin tur og en meget godt utnytta dag tross værmeldingene. Like overraskende som da vi kjørte opp, var vi nede i by'n og urbane strøk på drøye 25-30 minutter. Er'ke så gærnt å bo på Hedmarken, assa! :-P

Start date 07.02.2015 11:35
(UTC+01:00)
End date 07.02.2015 15:09
(UTC+01:00)
Total Time 3h 34min
Moving Time 1h 57min
Stopped Time 1h 36min
Overall Average 3.2km/h
Moving Average 5.8km/h
Distance 11.4km
Vertical meters 141m

User comments

  • -
    avatar

    Ser og høres

    Written by mortenh 08.02.2015 21:26

    Ser og høres ut som du har hatt en kjempefin helg. Rolig tur fredag-lørdag og trimtur(!) på søndag.

    Og gps'n gjør jobben sin??

    • -
      avatar

      Sv: Ser og høres

      Written by heidim 09.02.2015 20:46

      Veldig bra helg - endelig litt turing igjen. Ny tur til helga, til Bessheim med DNT Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Gleder meg veldig til det! :) Sporene er nok fra klokka mi, men den gjør absolutt jobben sin fram til jeg får orden på gps-kunnskapen...

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.