Bossnuten (01.11.2014)

Written by Firing (Live Firing Solheim) GSM

Characteristic Hillwalk
Duration 5h 00min
Distance 14.5km
Vertical meters 600m
Map
Ascents Bosnuten (1,431m) 01.11.2014

Med Ellen og Ingvild. Parkerte på en liten lomme langs veien helt i sørspissen av Møsvatn. Fulgte først til merket "Skuldalen". På stiens høyeste punkt tok vi av mot nord. Her går det utmerket sti som er tydelig og utydelig om hverandre. Og når det er 536 sauetråkk i tillegg, mistet vi fort menneskestien. Den tjukke tåka gjorde det heller ikke lettere å velge hvilket av tråkka vi skulle følge. Så da var det bare å ta ut kompasskurs i retning ryggen over Fentnuten. Oppe på ryggen (tror jeg, så jo ingenting pga tåka.....) kom vi inn på stien igjen. Over Fentnuten tok vinden seg kraftig opp og den våte lufta gjorde det ikke akkurat mildere. En kjapp vurdering i skardet mellom Fentnuten og Bossnuten, fant vi ut at det var forsvarlig å fortsette videre. Fint og lettgått opp ryggen til Bossnuten. Men ikke godt å si når vi var på toppen, for her var varder på flere knauser, og med 10 m sikt var det ikke alltid godt å vite om det var toppen eller ikke. Men kartet fortalte at det er "bare litt til" og toppvarden var stor og ruvende og i tillegg var jo den obligatoriske postkassa plassert her. Noen vindfulle bilder på toppen, og så raskeste vei ned hovedstien til Bossbøen. Sørgelig med totalt fravær av snø på 1400-meters høyde i november. Hvor blir det av vinteren??? Brukte allikevel broddene på vei ned bare for å teste de, og det var jo tross alt bittelitt is på stien av og til.
Hyggelig skilt på grina nede ved gården Bossbøen: "Tursti stengt!" Og en lang avhandling om hvorfor. Valgte å følge gjerdet nordover, med gikk oss fort fast. Så da trosset vi oppfordringen og gikk på innsiden av gjerdet. Det er uansett ingen sauer på beite nå, som var noe av årsaken til at stien var stengt. Prøvde heller ikke å skjule at vi gikk der, for vi var godt synlig fra husene, men trengte ikke gå over gårdsplassen for å komme ned på hovedveien.
Så var det å humper seg bort asfalt-strekker på 1 km til bilen. Skidronninga Ellen hadde vært på en ekstremtur (i forhold til været og utenfor sti), mens vi to andre hadde vært på en helt alminnelig fjelltur, nok en gang i dårlig vær. Alltid spennende med forskjellig erfaring i turfølget :-)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.