Sesongens siste høyfjellstur til fots (11.10.2014)

Written by waaktaar (Kalle)

Start point Sålell (1,168m)
Endpoint Sålell (1,166m)
Characteristic Hillwalk
Duration 5h 14min
Distance 15.8km
Vertical meters 821m
GPS
Ascents Eisteinhovde (1,841m) 11.10.2014

For anledningen hadde jaktlaget Finndalsgjengen flyttet høst-ekskursjonen sin til Sålell og jeg var klar for tur. Reiste opp sent på fredagen og kom frem til oppvarmet telt, rype lett stekt på grillspyd og sen kveldskos. Så kos var det at det obligatoriske kartmøtet ble sterkt forsinket.

Neste dag våknet vi langt fra uthvilte, men jeg syklet i alle fall innover i retning Fossætre - spent på hvordan kroppen ville være etter en liten sykdomsperiode. De andre i laget pakket hagler og gikk i samme retning langs veien på jakt etter rype. Merket ganske tidlig at ikke alt var helt som det skulle, men det kunne vært verre.

Hadde planlagt å runde inn i Fossbotn og videre inn i Elgløyfte for å besøke Lauvhøe (med mulighet for å ta Einsteinhovde på returen), men da jeg kom litt for høyt (og kroppen var litt ruskete) bestemte jeg meg for å gå rett på Einsteinhovde. Så fikk jeg vurdere å fortsette videre ned på andre sida.

På vei oppover ble det mer og mer sne, og det var tidsvis noe tungt å vekselvis bryte igjennom til knærne og balansere på glatte, snedekte steiner. Toppen ble nådd etter cirka 2 timer, og jeg kledde på meg alt jeg hadde av klær og slo meg ned for å nyte dagen. Ble på toppen i en time, og bestemte meg for at det fikk være nok for i dag. Må jo tross alt spare noen topper til neste år også!

Gikk forholdsvis sakte nedover, og hadde et par nestenuhell. Vel nede ved sykkelen hørte jeg hagleskudd og rop nedover i dalen, og jeg syklet ned dit for å speide etter jaktfølget. Dessverre var det ikke dem, så da snudde jeg, etter en liten rast i sola, og syklet hjem. Der fulgte noen timer med mat og drikke, slumring i sola, og hundepass. Hunden til Audun kunne jeg dessverre ikke navnet på, noe som gjorde at autoriteten min ikke var helt på topp. Dette ble demonstrert noe senere, da hunden (nå inne i teltet sammen med meg) pilte ut under teltduken for å hilse på en hund som kom forbi. Null reaksjon!

Da de andre kom tilbake ble det rype, jegergryte med reinsdyr og trollkrem til dessert. Og prat ut i de sene nattetimer.

Sees til neste år!

Start date 11.10.2014 08:32
(UTC+01:00 DST)
End date 11.10.2014 13:47
(UTC+01:00 DST)
Total Time 5h 14min
Moving Time 3h 57min
Stopped Time 1h 17min
Overall Average 3.0km/h
Moving Average 4.0km/h
Distance 15.8km
Vertical meters 820m

User comments

  • -
    avatar

    Møttes vi?

    Written by mortenh 12.10.2014 15:09

    To x barnefamilier på tur passerer grønt lagstelt med pipe og en gjeng jegere som gjør seg klar ca. 08.40 i går.

    Det var gjengen deres det da? Det hadde vært gøy med 2 minutter "verdenerikkestor-peakbookprat", men hvem vet, nye sammentreff kan vel skje igjen :)

    PS! Var det du som stod utenfor teltet når vi kom ned igjen?

    • -
      avatar

      Sv: Møttes vi?

      Written by waaktaar 12.10.2014 16:03

      Jepp, det var nok meg som noe forfjamset tittet ut av teltet da bikkja stakk av! Liten verden, ja. Vi får utvide praten noe neste gang :)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.