Jøronnatten (14.09.2014)

Written by Osten (Olav Østerås) GSM

Start point Jonnsbu (748m)
Endpoint Jørannatten /retur (1,275m)
Characteristic Hike
Duration 6h 00min
Distance 19.0km
Vertical meters 750m
Map
Ascents Jøronnatten (1,274m) 14.09.2014

Planen var å ta to til tre kommunetopper i Telemark denne fantastisk fin dagen. Hadde tenkt å kjøre opp til Myklstul som mang andre, men fant aldri veien opp dit. Måtte til slutt spørre i et hus. Fikk da høre at nederste bommen nå var stengt, og ble anbefalt å gå fra Jønnbu. Mistet en time på denne letingen, men kom til Jønnbu kl. 11. Turen ble mye lengre enn planlagt - litt over 6 timer og 19,1 km. Hadde nesten krampe i leggene på siste km. Masse folk, få å se på stien, men på toppen var det i alle 7 stk denne dagen. De flest hadde gått fra Listulen. Min løype fulgte inn Anebudalen, mot Oksla, tok til venstre opp dalsida til Kloppesteintjønn.

Kloppsteintjønn fra nord
Kloppsteintjønn fra nord

Rundet denne på sørsiden (passerte en hulder som lå og solte seg toppløs på grasbakken). Rutevalget sør for Kloppsteintjønn var ikke så lurt (bortsett fra huldra da)! Havnet på en dårlig sti ned til Gjuvsåa. Måtte kave meg ned til elva og klyve opp på andre sida der det var en tydelig sti. Bratt opp Valgjuva til Holmen-vanna, men flotte fossefall og stryk her. Fint å gå langs Holmen-vanna, men tidvis litt glatte steiner selv om det var tørt i dag. Så bratt opp mot Småholman og deretter både slak og stedvis bratt stigning opp til Jørannatten.

Holmn-vanna i forgrunn og Jørannatten bakerst
Holmn-vanna i forgrunn og Jørannatten bakerst

Flott usikt på en flott høstdag i fjellet. Fint å se Gaustatoppen fra "andre sidn"

Jørannatten
Jørannatten
Gaustatoppen sett fra Jørannatten
Gaustatoppen sett fra Jørannatten
Utsikt mot Bø fra Jørannatten
Utsikt mot Bø fra Jørannatten

Veien tilbake gikk samme vei, men tok av over Nybufjellet og ned til nordsiden av Kloppesteintjønn. Dette var et bedre veivalg enn å rote seg ned i Gjuvsåa! Det ble en flott 6 timers tur i Lifjell-området. Turen ble så lang at det var bare å komme seg hjem. De andre toppene får vente til seinere.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.